rys Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Witam właśnie zainstalowałem mplayera , niestety kiedy próbuję otworzyć jakikolwiek plik wyskakuje komunikat: Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device. I co z tym fantem zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 spróbuj przestawić mplayera żeby używał vx jako sterownika video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rys Napisano Grudzień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 ok. działa z divx. Dzieki. Ale jeszcze coś - kiedy próbuję otworzyć plik typu .asf to jest komunikat: Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x33564D57. Przy tym dźwięk jest a nie pojawia się ekran . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 w tym wypadku brakuje Ci kodeków ściągnij ten plik kodeki , tam są wszystkie potrzebne kodeki rozpakuj go do katalogu /usr/local/lib/codecs. tak było w moim przypadku ale na innych stronach widziałem rady aby rozpakować do katalogu /usr/lib/codecs spróbuj jak nie zadziała z pierwszym to rozpakuj w drugim. u mnie o ile pamiętam ruszyło to po restarcie,dziwne...albo mnie pamięc myli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 jak nie zadziała z pierwszym to rozpakuj w drugim Zrób symlinka, szkoda mieksca na dysku i czasu na rozpakowywanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 rozpakuj go do katalogu /usr/local/lib/codecs. tak było w moim przypadku ale na innych stronach widziałem rady aby rozpakować do katalogu /usr/lib/codecs /usr/lib/win32 - tam powinn być kodeki, kaffeine tam szuka, mplayer to akceptuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 rozpakuj go do katalogu /usr/local/lib/codecs. tak było w moim przypadku ale na innych stronach widziałem rady aby rozpakować do katalogu /usr/lib/codecs /usr/lib/win32 - tam powinn być kodeki, kaffeine tam szuka, mplayer to akceptuje zgadza się, mój błąd..... po prostu zerknąłem do tamtego katalogu i miałem tam sterowniki które zostały po moich próbach, ale taki sposób ktoś przedstawił na innym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rys Napisano Grudzień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 dzięki za podpowiedzi . mam jeszcze takie coś: na innym kompie instalowałem mplayera taką samą metodą ale tu nie daje się uruchomic, jak mu piszę mplayer to daje komunikat: error while loading shared libraries: /usr/lib/libmad.so.0: ELF file data encoding not little-endian. co to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi