Skocz do zawartości

Jescze Raz Speedtch Na Fc5

shymon_

Rekomendowane odpowiedzi

Gość amdfanatyk

co do trudnosci instalacji, to ci, ktorzy maja spt mowia ze sgm jest latwiejszy do zainstalowania a ci co maja sgm mowia, ze spt; ogolnie na kazdej dystrybucji mozna spt odpalic, najwygodniej (najszybciej i najskuteczniej) uzyc speedtouchconf z sourceforge.net + odpowiedni firmware, bo na firmware'ach to one jada roznych nawet posrod srebrnych jedne chodza na rev4fw.zip inne na mgmt.o.

Witam wszystkich.

Zainstalowalem sobie dzisiaj Fedore 5 dla x64. Przerazily mnie posty dotyczace speedtouch-a 330 ale jak sie okazalo nie bylo tak zle. Instalowelm jak na FC4 czyli http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...id=98&Itemid=34 i wszystko dziala bez zadnych problemow. Nesotrada smiga tak jak wczesniej. A jedynie tylko DNS-y musialem wklepac recznie. smile.gif

dawniej przy kazdym zmianie kernela musialem przinstalować modem sagema a tym czasem Speedtouch juz od dluzszego czasu(FC3) tego nie wymagał.

Mnie przeszkadzało ze zawsze po zmianie kernela nie mam sieci i wielkie losowanie czy sieć beðzie bo przeciez byly przypadki gdy trzeba byłu zrobic patcha na sterownik sagema aby zadzialal. Na szczescie dzis juz nie ma z tym problemów

Trzeba zrobić wszystko tak jak było w opisie dla FC3 http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...task=view&id=98

Ale działa to na 100%? Trzeba coś kombinować? Jestem początkujący i wolałbym nie cudować...

Pozdrówka! biggrin.gif

[edit]

Strona nie działa sad.gif

Strona którą próbujesz obejrzeć nie istnieje.

Proszę wybrać stronę z głównego menu.

• 2 weeks later...
Zrobiłem wszystko według instrukcji a gdy robie

# rmmod speedtch
# modprobe speedtch  <--po tym

zaczyna mi migać adsl na modemie.

Już raz mi sie udało zaisntalować na fc5 bez progemu a teraz nie moge.

A po co to robisz?

Mi śmiga neo bez problemów, jedynie co to musiałem wpisać DNSy w resolv.conf, tzn ja to zrobiłem w zakładce sieć i tam można też dopisać i daje ten sam efekt co prawda powinien sam pobrać DNSy ale jakoś nie pobiera w FC4 pobierał