Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bios'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Nasze forum
    • Informacje
    • Propozycje, uwagi i błędy
  • Fedora
    • Instalacja systemu
    • Administracja systemu
    • Programy
    • Pakiety i źródła - instalacja, budowa i kompilacja
    • Sprzęt - konfiguracja i instalacja, sterowniki
    • Multimedia
    • Środowiska graficzne, menedżery okien
    • Programowanie
    • Strefa gier
    • Ośla łączka
    • Wirtualizacja
  • Red Hat Enterprise Linux
    • Instalacja systemu Red Hat Enterprise Linux
    • Administracja i Konfiguracja systemu Red Hat
    • Wirtualizacja na platformie Red Hat
    • Inne uwagi dotyczące platformy Red Hat
    • Szkolenia i certyfikaty
  • Sieci
    • Sieci lokalne
    • Połączenie z Internetem
    • Serwery i zarządzanie
    • Bezpieczeństwo
  • Offtopic
    • Pozostałe dystrybucje
    • No name
    • Ogłoszenia
    • Hyde Park
    • Kosz

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Ulubiona dystrybucja


Środowisko graficzne


GG


TlenID


SkypeID


JID

Found 3 results

  1. Od wczoraj wziąłem się za ratowanie/modernizowanie kolejnych dwóch kompów i tradycyjnie czytam poradnik po poradniku, nie śpię i walę łbem w stół. Ale jakoś to powoli szło do przodu aż do próby zainstalowania systemu na dysku SSD. Nie idzie i nie idzie - objaw jest jeden - za stary bios. Płyta to ASUS M2N-SLi Deluxe. Naczytałem się poradników, jaka to aktuzlizacja biosu na płytach asusa jest łatwa i przyjemna, ściągnąłem najnowszą stabilną wersję dla mojej płyty czyli 1701 i wgrałem z pena za pomocą EZ Flash z poziomu biosu. Dla systemu Vista 64, bo taką mam płykę a komp nie jest dla mnie. https://www.asus.com/pl/Motherboards/M2NSLI_Deluxe/HelpDesk_Download/ Wgrało się a potem już nie było niczego. Jak mogę to naprawić, skoro nie ma żadnego obrazu? Oczywiście jestem jełop straszny, bo mogłem zainstalować system na HDD a potem zrobić klona. Wpadłem na to 20 sekund po failu w biosie -,-"
  2. Witam ponownie Dzis prosze o pomoc bo nie moge trafic na rozwiazanie mojego problemu. Otoz gdyby ktos z Was ujawnil mi rąbka tajemnicy jak zmienic lub jakiego narzedzia uzyc do zmiany kolejnosci bootowania w systemie Uefi. Dysk sformatowany mam w GPT Zainstalowalem Fedore 21 + Grub2 na osobnej partycji EFI - sda1 Pozniej zainstalowalem Win7 teraz mam dwa systemy z czego Windows startuje jako pierwszy, a ja chcialbym Gruba jako pierwszy bo w nim mam wpis do Windowsa jedyne co umozliwia mi start Gruba to reczne przerywanie startu komputera F9 i reczny wybor bootowania Fedory. Widze w biosie ze sa dwa wpisy w pliku efi ale nie da sie zamienic ich kolejnosci. jakie narzdzie to potrafi ? efibootmgr nie potrafil zmienic kolejnosci ladowania systemow. jest jeszcze jakas alternatywa ? pozdrawiam Wesolych Swiat
  3. wojo44

    Problemy Po Instalacji

    Witam Wszystkich, po instalacji fedory na dysku, GRUB ani bios nie widzi Windowsa 8. Co więcej, w biosie także nie widać odtwarza CD/DVD. Problemem także jest to, że BIOS widzi USB z wersją Live Fedory 20, ale nie widzi CD i USB z Ubuntu. Następnie, po aktualizacji systemu i po instalacji sterowników do karty graficznej i kilku innych pakietów (kodeki, Adobe, itd.) po ponownym uruchomieniu komputera Fedora nie ładuje się do końca, lecz pojawia się ciąg znaków, po czym nic nie następuje, więc w zasadzie nie mogę korzystać z żadnego systemu, poza wersją Live Fedory 20 na USB. Z góry dziękuję za pomoc. Konfiguracja komputera: Asus R510V Intel Core i5 3230M 2,6GHz DVD Sup.MTI Memory 8GB
×