Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'sterowniki'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Nasze forum
    • Informacje
    • Propozycje, uwagi i błędy
  • Fedora
    • Instalacja systemu
    • Administracja systemu
    • Programy
    • Pakiety i źródła - instalacja, budowa i kompilacja
    • Sprzęt - konfiguracja i instalacja, sterowniki
    • Multimedia
    • Środowiska graficzne, menedżery okien
    • Programowanie
    • Strefa gier
    • Ośla łączka
    • Wirtualizacja
  • Enterprise Linux Distros
    • Instalacja systemu Red Hat Enterprise Linux
    • Administracja i Konfiguracja systemu Red Hat
    • Wirtualizacja na platformie Red Hat
    • Pozostałe tematy dotyczące Red Hat
    • Inne dystrybucje Enterprise
    • Szkolenia i certyfikaty
  • Sieci
    • Sieci lokalne
    • Połączenie z Internetem
    • Serwery i zarządzanie
    • Bezpieczeństwo
  • Offtopic
    • Pozostałe dystrybucje
    • Ogłoszenia
    • No name
    • Hyde Park
    • Kosz

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Strona www


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania


Ulubiona dystrybucja


Środowisko graficzne


GG


TlenID


SkypeID


JID

Found 9 results

  1. Dzień dobry na wstępie. Proszę o pomoc bo nie ogarniam . Mam karte TP LINK AC600 i za cholerę nie wiem jak mam zainstalować WI FI . Feore mam od rana i ciągle walcze . najpierw z dyskami a teraz z WI FI. Pojęcie o linuxie mam ... zero . Proszę o podanie mi jakiegoś rozwiązania bo żona zaraz nożyczkami kabel mi przetnie. lsusb > niby widzi ale nie wiem . [[email protected] ~]$ lsusb Bus 002 Device 002: ID 8087:8000 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 001 Device 002: ID 8087:8008 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 003 Device 004: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode) Bus 003 Device 005: ID 2357:0120 TP-Link Archer T2U PLUS [RTL8821AU]
  2. Witam Jestem nowy w linuxie. Stwierdziłem ostatnio że przejdę na linuxa z windowsa 10. Jako pierwszego zainstalowałem linux mint, gdzie bez problemu dźwięk wydobywał się z głośników podłączonych do mojej karty dźwiękowej zintegrowanej z płytą główną. Stwierdziłem że jednak przejdę na fedorę, i po zainstalowaniu fedory dźwięku z głośników nie ma. Próbowałem podbijać wszystko w alsamixer ale nie pomogło. Głośniki podłączone są bezpośrednio do płyty głównej. Dodam że po odpaleniu Live linuxa mint z pendrive czy win10 dźwięk działa. Nie wiem gdzie leży problem, i nie mogłem znaleźć rozwiązania na innych forach. Jeżeli ktoś może pomóc byłbym po stokroć wdzięczny. Mój sprzęt : płyta główna - asrock P5B-de karta dźwiękowa VIA HD audio (VT1708S codec) procesor intel core 2 quad fedora 34 worstation (gnome 40.1.0) P.S nie znam się za bardzo na programowaniu więc prosiłbym o w miarę dokładne tłumaczenie. Z góry dziękuję
  3. Witam. Tak jak w temacie, czy ktoś z kolegów ma zainstalowane oprogramowanie Track IR 5 i czy to działa na Linuxie np .Fedorze. Znalazłem dwa linki w tym jeden odnośnie Freetrack-a http://code.google.com/p/linux-track/ http://forums.x-plane.org/index.php?showtopic=38828
  4. Witam, zwracam sie z prosbą o pomoc, mianowicie nie mam dźwięku po instalacji Fedora20, sytem widzi kartę dźwiekową : alsamixer AlsaMixer v1.0.27.2 ─────────────────────────────┐ │ Card: Intel 82801DB-ICH4 F1: Help │ │ Chip: SigmaTel STAC9750,51 F2: System information │ │ View: F3:[Playback] F4: Capture F5: All F6: Select sound card │ │ Item: Master [dB gain: 0,00, 0,00] Esc: Exit F2: System information /proc/asound/cards ───────────────────────┐ → │ │ 0 [I82801DBICH4 ]: ICH4 - Intel 82801DB-ICH4 │ → │ │ Intel 82801DB-ICH4 with STAC9750,51 at irq 5│ → │ │ 1 [Modem ]: ICH-MODEM - Intel 82801DB-ICH4 Modem │ → │ │ Intel 82801DB-ICH4 Modem at irq 5 aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: I82801DBICH4 [Intel 82801DB-ICH4], device 0: Intel ICH [Intel 82801DB-ICH4] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 0: I82801DBICH4 [Intel 82801DB-ICH4], device 4: Intel ICH - IEC958 [Intel 82801DB-ICH4 - IEC958] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: Modem [Intel 82801DB-ICH4 Modem], device 0: Intel ICH - Modem [Intel 82801DB-ICH4 Modem - Modem] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 zastosowalem tez taki manewr : echo options snd-intel8x0 ac97_quirk=inv_eapd > /etc/modprobe.d/alsa.conf sudo -i kernel-sound-alsa -bash: kernel-sound-alsa: nie znaleziono polecenia [[email protected] ~]# cat /proc/asound/{version,cards,devices,hwdep,pcm,seq/clients} Advanced Linux Sound Architecture Driver Version k3.14.7-200.fc20.i686. 0 [I82801DBICH4 ]: ICH4 - Intel 82801DB-ICH4 Intel 82801DB-ICH4 with STAC9750,51 at irq 5 1 [Modem ]: ICH-MODEM - Intel 82801DB-ICH4 Modem Intel 82801DB-ICH4 Modem at irq 5 1: : sequencer 2: [ 0- 4]: digital audio playback 3: [ 0- 3]: digital audio capture 4: [ 0- 2]: digital audio capture 5: [ 0- 1]: digital audio capture 6: [ 0- 0]: digital audio playback 7: [ 0- 0]: digital audio capture 8: [ 0] : control 9: [ 1- 0]: digital audio playback 10: [ 1- 0]: digital audio capture 11: [ 1] : control 33: : timer cat: /proc/asound/hwdep: Nie ma takiego pliku ani katalogu 00-00: Intel ICH : Intel 82801DB-ICH4 : playback 1 : capture 1 00-01: Intel ICH - MIC ADC : Intel 82801DB-ICH4 - MIC ADC : capture 1 00-02: Intel ICH - MIC2 ADC : Intel 82801DB-ICH4 - MIC2 ADC : capture 1 00-03: Intel ICH - ADC2 : Intel 82801DB-ICH4 - ADC2 : capture 1 00-04: Intel ICH - IEC958 : Intel 82801DB-ICH4 - IEC958 : playback 1 01-00: Intel ICH - Modem : Intel 82801DB-ICH4 Modem - Modem : playback 1 : capture 1 Client info cur clients : 1 peak clients : 1 max clients : 192 Client 0 : "System" [Kernel] Port 0 : "Timer" (Rwe-) Port 1 : "Announce" (R-e-) Client 14 : "Midi Through" [Kernel] Port 0 : "Midi Through Port-0" (RWe-)
  5. Witam, Mam problem z instalacja sterowników do karty graficznej NVIDIA GeForce GT520M na Fedorze 17(64 bit). Mój laptop: Acer Aspire 5750ZG. Podczas instalacji sterowników NVIDII w wersji Linux-x86_64-310.19 wyskakuje blad: O co moze chodzic?
  6. Witam, świeżo po instalacji nowiutkiej Fedory spróbowałem zainstalować sterowniki do karty graficznej (GeForce 9500GT) i terminal pokazał taki błąd: Czytałem że podobne problemy stwarzały wersje beta Fedory, ale przecież 18 jest już wersją stabilną więc teoretycznie nie powinno być takich problemów. Każda pomoc mile widziana, pozdrawiam.
  7. Witam, jestem nowym użytkownikiem Fedory. Mam problem ze sterownikami karty graficznej AMD Radeon HD 6320M. Odziwo pomimo wspierania mam czarny ekran gdzie powinien być ekran logowania. Dodam że podczas instalacji z http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#AMD nie mogłem zainstalować Sterowników dla jąder PAE: yum install kmod-catalyst-PAE xorg-x11-drv-catalyst ponieważ wyskoczyło że mam najnowszą wersje już zainstalowaną. Skoro zrobiłem wszystko jak trzeba to wyczytałem że muszę odinstalować te sterowniki i zainstalować otwarte. Przeszukując forum i googla nie znalazłem konkretnej "ścieżki", a nie chce nic namieszać i zwracam się o pomoc. P.S. jestem w recovery mode. Mam nadzieje że z tej pozycji da się to wykonać.
  8. Witam, posiadam kartę graficzną Geforce GT 430. Z uwagi na wydajność pracy wyłączyłem PowerMizer w xorg.conf. Karta podczas pracy na komputerze(Przeglądarka WWW, Rhythmbox, nautilus, ewentualnie libre office, transmission) dochodzi do temperatury 40-44 stopni. W spoczynku 38-40 stopni. Podczas grania maksymalnie do 52 stopni. Czy to są wysokie temperatury dla tej karty? Z włączony PowerMizer temperatura w spoczynku to od 34 do 36 stopni. Podczas pracy maksymalnie od 36 do 39 stopni, no i granie tak do 52 stopni(bo wskakuje i utrzymuje się na najwyższym levelu PowerMizer, więc temp podczas grania z włączonym/wyłączonym power mizer nie robi różnicy). Niby z włączonym PowerMizer niższe, ale jak przełączy się na najniższy level (z trzech dostępnych), to Mutter dość mocno przycina, z resztą tak samo jak Compiz(Posiadam Fedorę 17 z GNOME 3.4).
  9. Witam Proszę o pomoc jak krok po kroku zainstalować zamknięte sterowniki od nvidii? Przy instalacji w init 3 wyskakuje problem ze steroenikiem nouveau - jak ustrojstwo odinstalować? Sprzęt to laptop lenovo Y550 z GeForce M240 1024MB. Sterowniki te są mi potrzebne aby zainstalować CUDA od nvidii.
×
×
  • Create New...