Dresio Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Witam Pierwszy raz mam fedore bo wcześniej używałem jej wtórnika auroxa. I mam mały problem który jest olbrzymim dla mnie. Otórz chcę instalować sterowniki Nvidia jak zawsze i jak to opisu\y mówią. Ale podczas instalacji przy kompilacji jaja wyskakuje problem z kernel-source. W instalatorze niby jest urzadenie ftp i samo zawsze się pobierało potrzebane pakieciki. Ale teraz nie i nie widzialem na płycie takiego pakieu dla kernela. Nie znalazłem też sensownego rozwiązania w google. Co jest nowego przy instalowaniu strowników Nvidia, czego nie wiem i nie bardzo umiem rozgryść. Dodam że mam jajo 2.6.16. Na pewno juz ktoś instalował stery. Prosze was forumowiczów o pomoc i zgóry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Dresiu, nie baw się z sterownikami ze strony nVidii, tylko zrób tak: a) z rpm.livna org ściąg livna-release-5.rpm i na konsoli jako root daj: rpm -ivh livna-release-5.rpm a potem jako root na konsoli: yum install kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia Po zainstalowaniu wystarczy zrestartować kompa... A na przyszłość najpierw przeszukaj forum, a potem zadawaj pytania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Tu jest to dobrze opisane: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9767 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dresio Napisano Kwiecień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Dzieki piękne działa. Wcześniej szukałem tego na forum ale jak to w życiu bywa szukasz czego nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi