Wuji Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Witam Panowie mam dziwny problem z myszką w FC5. Mysz idalnie działa podczas uruchamiania systemu ale gdy odpali sie KDE 3.5 to nie widać wskaźnika myszy. Widać jedynie wskaźnik czekania i zajęcia systemu. Mysz działa można nią klikać i otwierać ale wszystko robi się na "czuja" . Co może być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 spróbuj pogrzebać: Centrum sterowania/Urządzenia peryferyjne/Mysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skamir Napisano Kwiecień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2006 Mam ten sam problem. To "grzebanie" nic nie daje. Wybieram inne kursory i dalej jest to samo. Podczas uruchamiania kursor jest, a już przy logowaniu znika. Jak sobie poradziłes to napisz jak? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuji Napisano Kwiecień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Tzn jeszcze nie grzebałem, ale z tego co mi wiadmomo trzeba zainstalowac stery do grafiki. Wnisokuje po tym, że wskaźnik myszki znika po przełączeniu trybu graficznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skamir Napisano Kwiecień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2006 W pliku "xorg.conf" w sekcji "device" trzeba dodać opcję włączającą programową obsługę kursora: Option "SWcursor" "true". Zapisać i zrestartować Xy. Nie znam się na tym. Ważne, że działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 No dobrze dodałem. To jednak zmieniło niewiele. Teraz kursor pojawia się i znika. Gdy przesuwam go po menu to widać jak razem z nim przesuwa się kwadrat w którym on jest umieszczony. Jakieś inne rozwiązanie? Mam FC6, karta to Nvidia GeForce 6150 Go U mnie działa! Pomogło mi ustawienie w sekcji Device wpisu Option "HWcursor" "True" Polecam ten post adiosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaromkoz Napisano Maj 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2007 W pliku "xorg.conf" w sekcji "device" trzeba dodać opcję włączającą programową obsługę kursora: Option "SWcursor" "true" Zapisać i zrestartować Xy. Nie znam się na tym. Ważne, że działa U mnie dziala rowniez. Pozdrawiam i dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi