mrtomfil Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Mam na dysku zainstalowaną Fedore 4. Próbuję upgradować ją do FC5. Niestety po wybraniu opcji upgrade (po wykryciu instalacji FC4) instalator wiesza się i nie można już nic z tym zrobić (do wyboru jest zapisz na dyskietkę lub debuguj). Wie ktoś co zrobić ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 (edytowane) A) Czy wypluwa jakieś komunikaty o błędach? Jak u ciebie jest z opcją 'linux expert' w trybie instalacji? Przyjrzyjcie się dobrze temu postowi i pomyślcie, skąd wzięła sie w nim "buźka"... Coś w ogóle mam dzisiaj szczęście do tego forum - wykrywa mi ORTy, tam gdzie ich nie ma... Edytowane Kwiecień 4, 2006 przez dj_oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 tez mi sie anaconda wieszala, ja sformatoawlem dysk, a ty jeszcze mozesz sprobowac "nainstalowac" FC5 na FC4 (przypomnialem sobie o tej mozliwosci po formacie XD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrtomfil Napisano Kwiecień 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2006 Cóż znalazłem rozwiązanie - zassałem obraz iso z innego serwera. Wczesniej ciągnąłem z RedHata a teraz z jakiegoś w Polsce. Sprawdziłem dwa razy sumy sh na obu dyskach i obie się zgadzają!!! Co więcej sprawdziłem oba nosniki testem tym z instalacji i też okej. Mimo tego jedna płyta potrafi zrobić upgrade a druga wywala błąd - wie ktoś czemu ????????????? Po za tym mogli by dodać opcję pomijania pakietu którego nie da się doczytać z płyty z odpowiednią opcją dla usługi first startup. Zaoszczędziła by wiele czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi