tomcio15 Napisano Lipiec 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2004 czy ktoś zainstalował Fedore 2 (system mam na płytce DVD z gazety Linux +) na wirtualnym kompie? Najpierw walczyłem z Microsoft Virtual PC - porażka teraz zainstalowałem VMware 4.0.5 i odpaliłem po nim RedHata 8.0 i Mandrejka 9.0 ale nie moge zainstalować Fedory 2 Tj. zatrzymuje się na tym, że instalator narzędzi VMware prosi o podanie ścieżki dostępu do (nie wiem czy nie pomyliłem się w cytacie ) "plików nagłówkowych C" - chyba chodzi o te z kernela. czy ktoś może mi podać ową ścieżkę? instalator podawał domyślnie ścieżkę: /usr/src/linux/include Tak na marginesie, czy Fedora 2 jest wspierana przez VMware 4.0.5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Slawek Napisano Lipiec 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2004 Nie wiem czy ci pomoge ale zainteresuj się też tym http://www.colinux.org/ używałem tego z jedynką , nie sprawdzałem czy działa z dwójką, ale powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Lipiec 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2004 Dzięki za pomoc ale colinux to nie to, trochę za małe możliwości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syk Napisano Lipiec 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2004 Witam, wczoraj pierwsza przymiarka do instalki FC na Virtual PC - klapa. Nie bootuje mi z plytki, pomecze sie jeszcze z dyskietka startowa i dam znac jak poszlo. Czy twoje problemy dotyczyly bootowania czy dalszej czesci instalacji? Mam juz postawione na stacjonarnym kompie FC2 +neo+ sagem - w zasadzie funkcjonuje - problem tylko, ze startuje automatycznie i robi sobie, z tego co zauwazylem, default route przez ppp0, (w zasadzie ok) ale odcina mi przez to LAN. Masz moze doswiadczenie z neo+? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Lipiec 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2004 Teoretycznie mam doświadczenie, ale w innym sensie Mianowice postaswiłem w domu małą sieć LAN i poprzez nią łocze się z Neostrada Trzeba bylo troche zainwestowac w sprzęt, ale opłacało sie bo przy okazji mam sprzętowego firewalla, a z połączeniem nie ma żadnych problemów Odradzam stosowanie Wirtual PC, bo to wynalazek microsyfa i rozwalil mi system Windows XP Skombinuj sobie VMware 4.5.x i sciagnij łatkę na VMware tools -> Strona z łatką Dla FC2 Jeżeli jesteś dość dobry z angola to zrozumiesz z dokumentacji o co chodzi z tymi VMware tools Jak nie zakapujesz to pisz [email protected] Na VMware postawisz kilka Linuchuw, poza tym mozesz skonfigurować wirtualną sieć, a karta graficzna nie jest emulowana, więc wirtualny system daiała wydajniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi