Gość jsz Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Witam. Mój problem wygląda tak: Zaraz po pełnej instalacji z DVD restartuje kompa. W GRUBie wybieram FC5, wszystko jest w porządku dopuki nie odpalą się X-y. Pasek postępu zatrzymuje się zaraz po Rejestrowaniu nazwy komputera, na Wyszukiwaniu nowego sprzętu! Następuje całkowity zwis, brak reakcji kursora itp. Myślałem, że wyczekam, czekałem godzinę, nic. Macie jakieś pomysły? Dodam, żę w FC4 wszystko działało. Konfiguracja: płyta Gigabyte GA- K8NF-9 proc AMD64 3000+ ATI Radek X800 GTO dysk SATAII WD 160GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 płyta Gigabyte GA- K8NF-9 proc AMD64 3000+ ATI Radek X800 GTO dysk SATAII WD 160GB. Aj już drugi temat tego typy , a ile pamiętam autor się nie odezwał . Ale spróbuj w tylko trybie txt -owym uruchomić , tam zwalali na SATA (NCQ) , RAID i grafikę , ale do rozwiązania nie doszli Ale spróbuj w tylko trybie txt uruchomić Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jsz Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 zaraz przy starcie (_linuxa_ → Linuksa) ORT wciskam I (interactive setup) i po kolei wybieram co chce odpalic. O to chodzilo? Bo jesli tak, to probowalem i dalej zwiecha:( Wlasnie odpalilem z plyty z opcja Rescue. Uruchomil sie i co? Potem odpalam normalnie i znowu zwiecha. HELP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Kwiecień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2006 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9849 Napisałem tam, że pomogła instalacja SuSE, teraz jest na tym komputerze FC5 i jest ok. Myslę sobie, że coś może być nie tak z konfiguracją sprzętu, a przy FC4 był identyczny kłopot. Może zainstaluj na próbę inne distro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_g Napisano Kwiecień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2006 I) Uruchom kompa z knoppixa II) zamontuj (jako root) partycję fedory III) otwórz plik na parcyji fedory /etc/inittab znajdź linię: id:5:initdefault: i zmień "5" na "3" (wytłumaczenie wartości # Default runlevel. The runlevels used by RHS are: # 0 - halt (Do NOT set initdefault to this) # 1 - Single user mode # 2 - Multiuser, without NFS (The same as 3, if you do not have networking) # 3 - Full multiuser mode # 4 - unused # 5 - X11 # 6 - reboot (Do NOT set initdefault to this) # ) zapisz zmiany w pliku IV) zrestartuj kompa, fedora uruchomi się w trybie TEKSTOWYM V) zaloguj się IV) wpisz: startx > startx1.txt 2> startx2.txt Przeczytaj zawartość plików: startx1.txt i startx2.txt tam będzie problem. Jeżeli komp się zawiesi po startx to zrestartuj go i następnym razem po prostu przeczytaj zawartość plików startx1.txt i startx2.txt Miłego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca76 Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 Mam identyczny problem ,nie mam innego systemu na dysku .U kolegi widze karte na pci-e moze w tym tkwi problem Moja konfiguracja AMD 64 3000 Ati X700 Karta DVB Karta sieciowa Dysk ATA 80GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 Mam identyczny problem ,nie mam innego systemu na dysku .U kolegi widze karte na pci-e moze w tym tkwi problem Moja konfiguracja AMD 64 3000 Ati X700 Karta DVB Karta sieciowa Dysk ATA 80GB A odpala w tekstowym? Mozna prosciej: Po starcie kompa naciskasz jakis klawisz, pokazuje Ci sie wybór jader do odpalenia, naciskasz a, kasujesz na koncu linii rhgb i quiet, dopisujesz 3 i enter. Masz tryb tekstowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi