redmateo2 Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 zainstalowałem Fedore Core 2 w trybie tekstowym - brakuje mi w niej midnight commandera - czy program ten jest dostępny tylko w wersji graficznej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 zainstalowałem Fedore Core 2 w trybie tekstowym - brakuje mi w niej midnight commandera - czy program ten jest dostępny tylko w wersji graficznej?? midnight commander jest zdecydowanie programem konsolowym, a nie Xwindowsowym. wystarczy go doinstalowac z ktorejs z plyt instalacyjnych fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redmateo2 Napisano Lipiec 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 zainstalowałem Fedore Core 2 w trybie tekstowym - brakuje mi w niej midnight commandera - czy program ten jest dostępny tylko w wersji graficznej?? midnight commander jest zdecydowanie programem konsolowym, a nie Xwindowsowym. wystarczy go doinstalowac z ktorejs z plyt instalacyjnych fedory. nie pytałem jakim on jest zdecydowanie programem, ale czy po standardowej instalacji w trbie textowym jest dostępn yczy nie ... mnie jsza z tym, na płycie nie ma wyboru - mam na mysli mozliwosci zainstalowania mc, tak wiec poszukałem w sieci, znalazłem to: mc-4.6.0-2.i386.rpm zainstalowałem (po drodze spotkałem sie z konfliktem języków - wiec przeinstalowałem fedore zastępując język polski --> angielskim, pojawił się jednak kolejny problem: mc odpala sięco prawda komendą mc - ale to co sie otwiera trudno nazwać przyjaznym zarządzaneim plikami: widok jest nieco "rozjechany" przy przeglądaniu podkatalogów "krzaczy" sie troche widok, czy coś się da z tym zrobić jakies podpowiedzi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x0x00 Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 ale mieszasz koleś - kimkolwiek jestes :-) na bodaj 3 płycie fc2 jest mc sprawdź - jest na pewno , jesli nie na 3 do na 2 ale na pewno nie jest dostępny w trybie minimal , lecz oczywiście mozna go wybrać w panelu dosatkowych programów czy cos takiego (chyba narzedzia administracyjne ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2004 midnight commander jest zdecydowanie programem konsolowym, a nie Xwindowsowym. wystarczy go doinstalowac z ktorejs z plyt instalacyjnych fedory. nie pytałem jakim on jest zdecydowanie programem, ale czy po standardowej instalacji w trbie textowym jest dostępn yczy nie ... mnie jsza z tym, jesli zadajesz nieprecyzyjne pytania, nie spodziewaj sie precyzyjnych odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi