Skocz do zawartości

Oss Na Fc5

murcin

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie w zasadzie banalne no ale rozwiąże mój problem, który mi się przewija od paru miesięcy. Co wiadomo o dźwięku 5.1 na SB Live można zapomnieć, teraz mam FC5 no i nie potrafię zainstalować OSS, na FC4 przynajmniej prowizorycznie udało mi się ruszyć 4 głośniki i w miare to chodziło, jednak teraz na FC5 nawet sie nie da zainstalować, CO GORSZE- każda próba instalacji kończy się reinstalką systemu, gdyż traci się i ASLA i (_wogóle_ → w ogóle) ORT cały głos. Może komuś się udało albo ma chęci spróbowania zainstalowania i opisania jak da się ten problem rozwiazaćwink.gif

Z góry dzięki

Co wiadomo o dźwięku 5.1 na SB Live można zapomnieć

Nie wiem skąd to wziąłeś, ja mam głośniki 5.1 i SB Live i grają mi wszystkie. Nie potrzebowałem do tego OSS-a (który nawiasem mówiąc jest deprecated), ale za pomocą ALSY udało mi się to osiągnąć, wystarczyło pomęczyć się trochę z mikserem wink.gif

Chętnie bym się dowiedział szczegółowo co i jak. Męczyłem sie jak to ustawić, temat o 5.1 na sb live nie raz był założony ale odpowiedzi żadnej, szukałem po necie i tak samo lipa. Bawieniem się mikserem to mi sie już znudziło. Co kolwiek bym nie ustawił to i tak moge słuchać 2 kanały (przód lewy i prawy albo tył lewy i prawy albo suwbufer i centralny- nijak razem) Próbowałem konfigurować alsę ale też bez powodzenia, no chyba że ktoś reinstalację systemu nazwie sukcesem:P.