mr_magic Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Zna ktos sposob jak dodac do rhytmboxa stacje radiowe? i po za tym z kad → skąd wziasc → wziąć listy tych stacji... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Muzyka → playlist → import form file Najepiej poszukać na stronie radia którego chcesz słuchać, np. www.polskastacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 http://www.shoutcast.com/ poszukaj co cię interesuje, potem wejdź na stronę domową danego radia, poszukaj pliku *.m3u, ściągnij go a potem otwórz za pomocą rhytmboksa. Niestety prostrzego sposobu nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceMastah Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 taaa. a ja jak chce tak zrobić to mi wyskakuje błąd. w detalach błędu wyświetla adres ip. co jest nie tak? aha bym zapomniał jak chce otworzyć przez amaroka to pisze "łaczenie ze źródłem..." i na tym sie koncze nic nie gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 (edytowane) Zainstaluj gstreamery i odpal Rhythmboxa. Mi przy takiej konfiguracji działa acc+ (polska stacja). /edit/ Jeśli używasz KDE to polecam użycie wtyczki xine do amaroka lub kaffeine Edytowane Kwiecień 23, 2006 przez Zuk87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 ja stacji slucham pod KDE i fluxboksem za pomoca kaffeine -> yum install kaffeine, *mp3 gstreamer-plugins* z rpm.pbone.net dla fc5 sciagasz w32codec i smigasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceMastah Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 nie śmiga. jak wpisuje yum install kaffeine to wyświetla: yum install kaffeine Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories core [1/4] macromedia [2/4] updates [3/4] extras [4/4] Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: kaffeine Nothing to do jak wpisuje yum install mp3 gstreamer-plugins to: yum install mp3 gstreamer-plugins Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories core [1/4] macromedia [2/4] updates [3/4] extras [4/4] Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: mp3 No Match for argument: gstreamer-plugins Nothing to do i przez żaden program nie śmiga radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Mógłbyś sprawdzić czy te programy ci buforują strumień radiowy, a potem nic nie odtwarzają czy od razu się poddają? U mnie ostatnio też się zdymało odtwarzanie wszelkich stacji radiowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Dodaj repo livna i znajdzie kaffeine, a do gstreamerów także jest potrzebne repo. Poczytaj mini FAQ, przypięte w Informacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceMastah Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 dobra filmy już odtwarzam i muza tez leci ale jak puszczam radio internetowe to zamiast normalnej muzyki leci takie buczenie cos jakby płyta zwalniała na gramofonie chłop ma taki gruby głos i słychać coś w stylu blebleblebleble. Tak jest na wszystkich stacjach radiowych. Odtwarzam przez kaffeine. na innych programach w ogóle sie nie łączy z radiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Pobierz wyższy bitrate np. 128 kbps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 U mnie wyższy bitrate jakoś nie pomaga... Moze są jakies inne tego powody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceMastah Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 a jak sie pobiera wyższy bitrate??? wątpie żeby to pomogło ale chce spróbować. Tak w ogóle to wydaje mi sie że to wina programu. jak uruchomie system i zaraz potem odpale radio to wszystko śmiga a jak odpale najpierw film albo wyłącze radio i uruchomie drugi raz to znowu rzyga jak ktoś wie jak to naprawić to napiszcie. Z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 to chyba masz problem ze sterownikami do karty dźwiękowej, ale ja tylko zgaduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceMastah Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 czekam na jeszcze inne opinie. A jeśli poprzednik ma racje to powiedzcie skąd ściągnąć stery pod SB LIVE 5.1 pod fc5 (używam głośników 2.1 także dźwięk 5.1 nie jest potrzebny jeśli to ma jakieś znaczenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi