siekiera Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 (edytowane) Jeśli tak dzieje się tylko na stacjach radiowych, to pomoże. Ściągnij np. http://www.polskastacja.pl/play/mnt_hq.pls i odpal za pomocą Odtwarzacza muzycznego - Rhytmboxa. Aha, to może być jeszcze sprawa kodeków... Edytowane Kwiecień 25, 2006 przez siekiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Problem wspomniany przez IceMastah występuje u mnie w programach działających w oparciu o xine-libs. Na gstreamerach i GNOME wszystko ładnie chodziło, przesiadłem się na KDE i już amaroK nie radzi sobie z odtwarzaniem stacji radiowych Mp3, mpc itd chodzą ładnie ale tylko lokalnie. Przypuszczam, że jest to błąd w gstreamerach, amakoKu lub xine-libs. Testowałem starsze wersje xine-libs i kaffeine ale problem nie zniknął. Pozostają gstreamery ale je nie bardzo da się zastąpić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceMastah Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 z tym bitratem miałeś racje pomogło, nawet kaffeine ładnie odtwarza. Ale mam pytanie czy wszystkie stacje udostępniają wyższy bitrate? [konkretnie to chodzi mi o stacje rapgra.com] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Na gstreamerach i GNOME wszystko ładnie chodziło, przesiadłem się na KDE i już amaroK nie radzi sobie z odtwarzaniem stacji radiowych Mp3, mpc itd chodzą ładnie ale tylko lokalnie. Ja radia odtwarzam pod XMMSem i pięknie chodzi ( AmaroK się sypał ). Jest na Livnie plugin do mpc, jakby coś nie chciało iść... Tylko, że... ja siedzę na GNOME. Ale mam pytanie czy wszystkie stacje udostępniają wyższy bitrate? [konkretnie to chodzi mi o stacje rapgra.com] Nie wszystkie. Na tym też nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Jeśli tak dzieje się tylko na stacjach radiowych, to pomoże. Ściągnij np. http://www.polskastacja.pl/play/mnt_hq.pls i odpal za pomocą Odtwarzacza muzycznego - Rhytmboxa. Aha, to może być jeszcze sprawa kodeków... Kapa Playliste mam właśnie stamtąd a kodeki w porządku. dementuję tez pogłoski o problemach ze starami do kary dźwiękowej. ransfer też w porządku, bo 256 kbps Problem pozostaje. Muzyka albo się ciągle buforuje, albo odtwarza strasznie powoli... W dodatku obsługa VCD siadła... Totalna bida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 W dodatku obsługa VCD siadła... Czyli jednak chyba nie jest OK z kodekami... A jaki masz system? Z Twojego opisu wynika, że FC4. Jak FC5, to niewiele pomogę... U mnie na FC4 do słuchania radia korzystam z XMMSa z Livny. Jak masz standardowego to przeinstaluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 (edytowane) U mnie na FC4 do słuchania radia korzystam z XMMSa z Livny. W 100% się z Tobą zgodzę jeśli słuchasz radia nadającego w formacie mp3, ogg. Niestety Twój odtwarzacz wysiada przy aac+ i wma... Wiem bo swojego czasu dość mocno drążyłem ten temat (peercast, shoutcast itd), przetestowałem większość popularnych odtwarzaczy. Efekty były zazwyczaj mierne bo dużo stacji (RMF FM, Radio Zet itd) nadaje w wma, pół biedy jak nie wrzucą jakichś licencji czy czegoś takiego na strumień, jak wrzucą to pozostaje jedynie powrót do win... /edit/ Pojawiły się nowe xine-lib (1.1.1-9.lvn5) na których polska stacja w aac+ działa wyśmienicie, pozostałe formaty także powinny chodzić bezproblemowo. Edytowane Kwiecień 26, 2006 przez Zuk87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Co do WMA to na Freshrpms był plugin XMMS-wma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 A tak jeszcze a propos Rhyhmboxa i stacji radiowych... Jak to możliwe, ze totem-xine otwiera playlistę rapgra. A rhythmbox już nie? Przy okazji Rh-box otwiera playlisty "polskiej stacji" bez problemu. A jedno i drugie to MP3 stream.... ?Jak to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 Mam! Chodzi o to, że nie ma kodeków AAC w Rhyhmboksie. Tylko jak wgrać kodek AAC?? Mam przecież gstreamer-plugins-ugly i nic ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 Nie ma chyba AAC na Rhytmbox. Próbowałem wszystkich gstreamewrów. Z Freshrpms też. I z freedesktop. Ja gram przez Xine i pięknie działa. Oczywiście FF i MediaPlayerConnectivity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi