cieglo Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Szukałem i znaleźć nie mogłem: czy na Linuksa istnieją dobre, dedykowane słowniki różnego rodzaju? Chodzi mi głównie o język angielski, ale temat można rozwinąć także i o inne języki. Temat ten jest traktowany po macoszemu na różnych forach i generalnie brak informacji o aplikacjach linuksowych z tego zakresu tematycznego. Czy nauczyciel języka lub tłumacz nie jest skazany na Windę? Czyżby pozostawał jedynie Wine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#webboy Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Poczytaj ten lub ten artykuł Z tego co tam pisze wynika, że pod linuksa nie ma dedykowanego specjalnie pod niego słownika- pozostają tylko nakładki na windowsowe wersje, wine i słowniki online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieglo Napisano Kwiecień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Wielkie dzięki! Drugi link zdecydowanie bardziej optymistyczny. Swoją drogą aż dziw bierze, że tak podstawowa (choćby w kwestiach komunikacji) dziedzina jest w zasadzie pominięta na Pingwinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 ja polecam www.ling.pl oraz www.urbandictionary.com www.wordreference.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi