pysiak Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Witam mam nastepujacy problem mianowicie zainstalowalem sobie ndiswrappera na standardowym jajku 2.6.15 (i686) i net smigał ( zrobilem to według opisu z tego forum) ale okazalo sie ze w tym jaju jest jakis bug z nVidia więc walnołem "yum udate" po czym pobrało nowy kernel 2.6.16 (i686) ale zonk z ndiswrapperem ( nie działa nie ładuje modułu posatnowilem wywalic moduł i zassac ndiswrappera pod nowe jajko jaki i kmod-ndiswrapper takze pod nowe jajo, nastepnie za pomoca "rpm -e kmod-ndiswrapper ndiswrapper wywalam stare paikety i instaluje nowe ale zonk dalej lipa po wpisaniu "modprobe ndiswrapper" wywala ze nie ma takiego modułu , czy moze ktos pomoc. Jak mam wywalic te stare pakiety za pomoca yum lub rpm pomozcie bo cos jest nie tak z tymi starymi pakietami ndiswrapper i nowymi chyba jakis konflikt kto pomoze, jak ktos by był tak miły to niech na gg sie odezwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Ten modprobe to wpisywałeś siedziąc na nowym jajku? jak ktos by był tak miły to niech na gg sie odezwie http://rtfm.bsdzine.org/#niepriv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 spróbuj używając jakiejkowliek wersji ndiswrappera usunąć najpierw sterowniki, które masz zainstalowane. Potem odinstaluj ndiswrappera Wklep jako root updatedb a potem locate ndiswrapper i wywal wszystko co wyświetli. Jeśli cokolwiek wyświetli. Teraz zainstaluj poprawną wersję ndiswrappera. Może sie uda. Jeśli masz kartę na czipsecie boradcom to nie musisz używać ndiswrappera. Info jak to zrobić też jest na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiak Napisano Kwiecień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Ok jakos sobie sam proadzilem wywalilem na starym kernelu ndiswrappera pod niego po czym na nowym zainsalowalem ndiswrappera w odp. wersji do nowego kernela i net smiga, ale teraz majac ten kernel 2.6.16-1.2080.FC5.i686.rpm co mam zainstalowac aby mi nVidia ruszyla jak nalezy mam Geforce 5700 jakie pakiety maja byc dodam ze mam graficznego yuma wiec moze tam sa? Poprzednie jakie zainsalowalem zwalily mi caly koputer ( byly to kmod nvidia pod moj kernel )po czym usunolem je na starym kernelu i jestem teraz driverow. Karte mam D-linka 520+ ale watpie aby ten broad.. wspieral te karte ps A zapomnialem zainstalowalem kernel-devel ( to odpowiednik kenel-source tak mysle) w zwiazku z czym czy moge instalowac nvidie z driverow producenta czy lepiej tego nie robic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 ja bym polecał użyć yuma i tamtych sterowników, może z nowym jądrem ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi