InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 rafalzaq: to nie wina transportu a serwerów gg, bardzo często padają i być może to ich wina. W zamierzchłych czasach, kiedy korzystałem z gg, to bezproblemowo działały transporty na jabber.autocom.pl i jabber.aster.pl to jednak wina transportów a nie serwerów gg, jak tylko pada mi transport sprawdzam czy chodzą serwery gg i niestety chodzą. A to wskazuje na transport. Mam transport na chrome.pl i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boss Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 A ma ktos pomysł na zrobienie 2 profiłow na Kadu? Bo ja nie umie a jeśli instalne ekg i kadu to wtedy wywala błędy bo instalują sie w ten sam plik i używają tego samego configu...np na Kadu są kontakty mojej siostry i jej numer a jak uruchomie ekg to wtedy moj numer jest ale jej kontakty sie wdupiaja i tak nawzajem...pomożcie. Testowałem już : Psi Gnu Gadu Kadu Kopete Ekg ufff Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 A ma ktos pomysł na zrobienie 2 profiłow na Kadu? Bo ja nie umie a jeśli instalne ekg i kadu to wtedy wywala błędy bo instalują sie w ten sam plik i używają tego samego configu...np na Kadu są kontakty mojej siostry i jej numer a jak uruchomie ekg to wtedy moj numer jest ale jej kontakty sie wdupiaja i tak nawzajem...pomożcie. http://www.kadu.net/forum/viewtopic.php?t=4628 http://www.kadu.net/forum/viewtopic.php?t=4343 http://www.kadu.net/forum/viewtopic.php?t=6946 i wiele innych na http://www.kadu.net/forum/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Kwiecień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Instalowałem sobie PSI, ale w ogóle go nie rozumiem jakoś. Prosi mnie o Jabber ID, a ja nie mam, poza tym po co mi jabber? ja chce gg i tlena tylko. o Kadu to wiem =.=', ale chcę taki co obsługuje dwie sieci. Coś co można porównać do wspaniałego Konnekta pod Windowsa. Odpaliłem też i te Kopete, ale nie obsługuje Tlena =.=' Piece of crap! Gaim'a to samo sie tyczy =.=' Nie wiem czemu, ale te Linuksowe komunikatory mnie odrażają. Gdyby tylko był Konnekt dla Linuksa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Gdyby tylko był Konnekt dla Linuksa.... Uruchom przez WINE - da sie :-) A na marginesie to Konnekt używa IE do renderowania zawartości okienka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysieQ Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Instalowałem sobie PSI PSI nie jest zły, dodatkowe sieci nie masz z wtyczek, a z transponderów - czy jakoś tak. Domyślnie zakładasz sobie konto Jabber na serwerze którym chcesz (wpisz w google jabber serwery) - nie kazdy obsluguje Tlen i GG. Ja teraz jade na atman.pl i nie narzekam. Gdy chcesz skozystac z GG/Tlen musisz dodac sobie taką usługę. A potem zaczyna się cyrk z importem kontaktów. Znajdziesz info gdzieś w necie po PL. Jak coś to Ci moge napisać szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 AlienJR - wiem, że się da, a wtyczkę kIEwiew można wyłączyć. Nie ma programu, który może korzystać z dwóch protokołów naraz? nie mam ocohty bawić się transportami na jabberze, ani mieć dwóch programów naraz odpalonych tym bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 tlena i gg można odpalić z TleenX do tlena jest jeszcze Qtlen tlen zdecydowanie rządzi ale miałem kiedyś złe doświadczenia z nim pod Linuxem i od tego czasu w FC używam Kadu, tlena sporadycznie jak jestem pod windą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi