sammael Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Witam! Z góry przepraszam ze zwracam sie do was z tak głupim problem.Otóz jestem uzytkownikiem pingwinka od niedawna. Zainstalowalem sobie Mplayera . Film chodzą ale obraz jest tak maly ze zajmuje 1/4 ekranu monitora. Czy musze cos ustawic w preferencjach?W zakladce video mam nastepujace drivery : xmga, xv, x11 i xvidix. film odpala sie tylko na x11 z tym ze z efektem o jakim wspomnialem. Kodeki mam zainstalowane, niby wszystko jak w opisie instalacji z tej stronki a jednak cos nie tak. Prosze o pomoc...licze na was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 xv nie działa? miałem podobny problem w fc4 ale zniknął po instalacji kodeków. W FC5 działa wszystko bez problemowo. Czy mplayera instalowałeś z (_rpma_ → RPM-a) ORT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael Napisano Kwiecień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Tak Mplayera instalowalem z rpm-a a nawet kilku(wszystko osobno: gui itd.) . kodeki są. Jak proboje odpalic na xv to mi wywala fatal error o takiej tresci: Error opening/initalizing the selected video_out (-vo) device. Moze masz jakis pomysl o co moze chodzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvarus Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Mam także taki sami problem... 1/4 ekranu.. i ten sam error... czyżby to wina kodeków ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 IMO: najlepiej doinstalować sterowniki do karty graficznej, przestawić wyjście na gl i zaznaczyć opcję "Enable double buffering". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi