mobo Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Jestem w trakcie pisania pracy dyplomowej i w tym etapie opisuję instalacje fedory 4 na serwer www i ftp. Powiedzcie mi jakie grupy pakietów trzeba wybrać w instalacji custom oraz czy jest w distro proftpd czy to się doinstalowuje? Chodzi oto że nie mam drugiego kompa żeby fedore postawić a nie będę na swoim jej drugi raz instalował specjalnie dla potrzeb pracy dyplomowej i stąd pytania do was. Z góy dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 a po odpaleniu pirut`a nie ma tam czasem listy pakietów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 pirut w fc4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Chodzi oto że nie mam drugiego kompa żeby fedore postawić a nie będę na swoim jej drugi raz instalował specjalnie dla potrzeb pracy dyplomowej i stąd pytania do was. ja mam 3 systemy , A może jak masz miejsce to można by postawić Fedorę do testów obok już pracującej , jedynie opis w grub dla rozróżnienia . No i zawsze można pewne rzeczy kopiować , próbować, potwierdzać a tak gołosłownie to co to wyjdzie ? Vmware - może to .... nigdy tego nie stosowałem ale poczytaj może się nada , widziałem gotowce przygotowane z Linux-em do odpalania na stronie Vmware Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 VMware, Inc. udostepnila darmowa wersje >> VMware Server Beta <<. Zainstaluj i baw sie w trybie tekstowym na fedorze (zuzywa mniej zasob i dziala bardzo dobrze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Chłopaki nie mam miejsca na dysku żeby instalować drugą fedorę ani na zabawy z maszyną virtualną tym bardziej. Ja już mam fedorę tylko teraz opisuję proces instalacji i do tego potrzebna mi pomoc odnośnie pakietów bo nie mam na czym drugiej zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Lista grup pakietow: yum grouplist Pakiety z grupy "Web Server": yum groupinfo "Web Server" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Kwiecień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 Ale widzisz YUM wywali to co jest w repozytoriach a mi trzeba co jest dostępne na etapie instalacji w instalatorze normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 Ale widzisz YUM wywali to co jest w repozytoriach a mi trzeba co jest dostępne na etapie instalacji w instalatorze normalnie. to wyłącz wszystkie repozytoria enabled=0 a następnie sprawdź tylko jedno fedora-core.repo (inaczej base) z tego co pamiętam ale sprawdź to tam są tylko te pakiety które są na płytach wraz z aktualizacjami a dodatkowe rzeczy są na innych repozytoriach . Ale może poczekaj na kogoś kto się zna bardziej na repozytoriach niż ja. Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 Jak zostawisz tylko glowne "repo" (update, livny czy inne "dziwolongi" wylacz).. to zobaczysz co jest. Podczas instalki i tak dokonujesz wyboru. Naprawde nie wiem w czym problem. Stawiasz serwer to wiesz czego chcesz. Jezeli to dla Ciebie takie trudne to jedynym wyjsciem jest instalacja na wirtualnej maszynie albo przy uzyciu Xen. Uruchom vmare odpal instalke w trybie tekstowym i wywal wszystko (X, Gnome, Kde), zobaczysz jakie instaluje pakiety (w katalogu roota bedziesz mial plik install.log) - to na pewno wiele nie zajmuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 A może poprostu Środowisko -> Ustawienia systemowe -> Dodaj/Usuń Aplikacje? i masz grupy pakietów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 czy jest w distro proftpd czy to się doinstalowuje? Proftpd? On jest wolniejszy i bardziej dziurawy od vsftpd, więc go w Core nie ma. Zawsze można go dociągnąć z Extras. http://vsftpd.beasts.org/#people Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Kwiecień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Aha dzięki chłopaki. A jako ftp to mam vsftpd postawić mówicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Aha dzięki chłopaki. A jako ftp to mam vsftpd postawić mówicie? No chyba, że chcesz dziurki i dziwne działanie przy wielu czynnościach z Proftpd to możesz instalować Proftpd:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi