ivellios Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Pomijam fakt, że przy instalacji FC5 system sasm nie dodał wpisów do fstab o dyskach windowsa. Sam je dodałem, ale nie mogę uzyskać efektu, by każdy użytkownik mógł zapisywac pliki na dysku vfat. W pliku fstab wpisałem w opcjach default,rw ale to nic nie daje (a chyba powinno). Co zrobić? Oczywiście automatycznie po zamontowaniu uprawnienia na dysk ma tylko root i nie mogę nawet zmieniać chmodem uprawnień, czy tez za pomocą chown, grupy, która by uprawnienia posiadała. Co zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=4544 Pytanie "jak zamontować partycję FAT32 w Linuksie" powtarzało się na różnych forach (m. in. tym), w usenecie i różnych stronach internetowych z pierdyliard razy i nie wiedzieć dlaczego ciągle dalej się powtarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etz257 Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Ja mam tak: /dev/hda1 /mnt/c vfat umask=000,users 1 0 . . Powtórzone dla takiej ilości dysków ile chcesz monotwąć, tylko ze w FC5 trze ba jeszcze przenieśc albo skasowac plik: /usr/share/hal/fdi/policy/10osvendor/99-redhat-storage-policy-fixed-drives.fdi http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=10085&hl= Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivellios Napisano Kwiecień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Dobra... a jak zrobić z NTFS systemami? Wiem, że nadal pewno nie można robić Read/Write, ale chciałbym mieć tylko Read.... tylko, że mount informuje, że systemu NTFS nie rozpoznaje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizkid Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Na Jowisza.... to też było "pierdyliard" (kto to wymyślił? ) razy... np: tutaj LINK np:tutaj też coś jest LINK albo tutaj LINK Szukajcie a znajdziecie. pewnie jeszcze jest coś jeszcze w mini FAQ, na wiki, a google się pewnie zacina od ilości wyników EDIT: Sprawdziłem słowo pierdyliard (autor Gajownik) na forum 19 wyników jednym słowem jeśli szukacie czegoś o ntfs, fat32 to łatwiej wpisać pierdyliard... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 EDIT: Sprawdziłem słowo pierdyliard (autor Gajownik) na forum 19 wyników jednym słowem jeśli szukacie czegoś o ntfs, fat32 to łatwiej wpisać pierdyliard... Dziękujkmy Gajownikowi za ten boski liczebnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi