Skocz do zawartości

Fc5-reprozytorium Livina

dawsio

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie zrozumieliście Dawsia, pakiet livna-release dodający obsługę repo Livna faktycznie waży 5KB. tongue.gif

zrozumailem, pozwolilem sobie na zarcik, poniewaz nie napisal dokladnie co zrobil wink.gif napisal ze zgral Livne na dyskietke a nie ze zgral pakiet tongue.gif

a teraz wracajac do tematu:

Ale chyba zrezygnuje z tego piiiii... Linuksa. To badziewie zrobiło mi dodatkową partycję(0bajtów) windowsowom i na dodatek zformatowało mi całą partycje D:/
komputer nic nie robi sam! gdybys czytal uwaznie komunikaty czy to podczas instalacji czy w trakcie uzywania aplikacji, takie rzeczy nie doszlyby do skutku

wlasnie dlatego na serwerach niektorzy (patrz wyzej;) ) nie dostaja uprawnien nawet do kasowania swoich plikow tongue.gif

chyba linux nie widzi mojego mp3:(

Gdzie(w jakim folderze) powinien być on widoczny?

/mnt/nazwa_urządzenia

a ogólnie to powinien się pojawić w GNOME, albo w KDE w Komputerze, albo gdzieś indziej.

AFAIR wg. FHS powinien być w /media, i w fedorze bodajżę od wersji 3 jest w media, choc pewien nie jestem czy to od tej wesji.

Oszty smile.gif Zapomniałem się. Rzeczywiście montuje nośniki wymienne w /media . Takie archaiczne przyzwyczajenie smile.gif

Nie do końca się zapomniałeś: wszystko zależy od hal + messagebus (czy są włączone). Jeśli nie to można montować w dowolnych miejscach, jeśli tak to tworzy katalog w /media o nazwie = identyfikatorowi urządzenia (co by nazwa nie powtarzać smile.gif )

• 2 weeks later...

ja mam pytanie mam kernela

2.6.15-1.2054_FC5 potem pisze i686 i 686 i 686 i386

Chce zainstalować ndiswrappera, mam dwa pliki

1.kmod-ndiswrapper-1.10-3.2.6.15_1.2054_FC5.i686.rpm

2. ndiswrapper-1.10-2.lvn5.i386.rpm

instaluje je komenda rpm -ivh [1] [2]

i wyskakuja mi błedy:

ostrzezenie: ndiswrapper-1.10-2(...): Nagłówek V3 DSA signature: NOKEY, key ID a109b1ec

ostrzezenie: package ndiswrapper = 1.10-2(...) was already added, skipping ndiswrapper < 1.10-2.lvn5

blad: blad czytania z pliku kmod-ndis(...)

Co zrobić?