adios Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 chyba linux nie widzi mojego mp3:( Gdzie(w jakim folderze) powinien być on widoczny? /mnt/nazwa_urządzenia a ogólnie to powinien się pojawić w GNOME, albo w KDE w Komputerze, albo gdzieś indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawsio Napisano Kwiecień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 w mnt mam pusto:( i w kompie w gnome też edit: Dobra wykrył go Ale chyba zrezygnuje z tego piiiii... Linuksa. To badziewie zrobiło mi dodatkową partycję(0bajtów) windowsowom i na dodatek zformatowało mi całą partycje D:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Chyba nie zrozumieliście Dawsia, pakiet livna-release dodający obsługę repo Livna faktycznie waży 5KB. zrozumailem, pozwolilem sobie na zarcik, poniewaz nie napisal dokladnie co zrobil napisal ze zgral Livne na dyskietke a nie ze zgral pakiet a teraz wracajac do tematu: Ale chyba zrezygnuje z tego piiiii... Linuksa. To badziewie zrobiło mi dodatkową partycję(0bajtów) windowsowom i na dodatek zformatowało mi całą partycje D:/ komputer nic nie robi sam! gdybys czytal uwaznie komunikaty czy to podczas instalacji czy w trakcie uzywania aplikacji, takie rzeczy nie doszlyby do skutku wlasnie dlatego na serwerach niektorzy (patrz wyzej;) ) nie dostaja uprawnien nawet do kasowania swoich plikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 chyba linux nie widzi mojego mp3:( Gdzie(w jakim folderze) powinien być on widoczny? /mnt/nazwa_urządzenia a ogólnie to powinien się pojawić w GNOME, albo w KDE w Komputerze, albo gdzieś indziej. AFAIR wg. FHS powinien być w /media, i w fedorze bodajżę od wersji 3 jest w media, choc pewien nie jestem czy to od tej wesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 AFAIR wg. FHS powinien być w /media, i w fedorze bodajżę od wersji 3 jest w media, choc pewien nie jestem czy to od tej wesji. w FC5 pokazuje się w /media/dysk media/dysk-1(npCD) nautilus od razu wykrywa pendriva Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 AFAIR wg. FHS powinien być w /media, i w fedorze bodajżę od wersji 3 jest w media, choc pewien nie jestem czy to od tej wesji. Oszty Zapomniałem się. Rzeczywiście montuje nośniki wymienne w /media . Takie archaiczne przyzwyczajenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 Oszty Zapomniałem się. Rzeczywiście montuje nośniki wymienne w /media . Takie archaiczne przyzwyczajenie Nie do końca się zapomniałeś: wszystko zależy od hal + messagebus (czy są włączone). Jeśli nie to można montować w dowolnych miejscach, jeśli tak to tworzy katalog w /media o nazwie = identyfikatorowi urządzenia (co by nazwa nie powtarzać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regedarek Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 ja mam pytanie mam kernela 2.6.15-1.2054_FC5 potem pisze i686 i 686 i 686 i386 Chce zainstalować ndiswrappera, mam dwa pliki 1.kmod-ndiswrapper-1.10-3.2.6.15_1.2054_FC5.i686.rpm 2. ndiswrapper-1.10-2.lvn5.i386.rpm instaluje je komenda rpm -ivh [1] [2] i wyskakuja mi błedy: ostrzezenie: ndiswrapper-1.10-2(...): Nagłówek V3 DSA signature: NOKEY, key ID a109b1ec ostrzezenie: package ndiswrapper = 1.10-2(...) was already added, skipping ndiswrapper < 1.10-2.lvn5 blad: blad czytania z pliku kmod-ndis(...) Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 Co zrobić? Użyć yuma? Po uprzednim skonfigurowaniu np. zgodnie z poradami na faq.fedora.pl Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi