Mariusz2810 Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 Witam, Nie wiem czy temat umieściłem we właściwym miejscu. Mój problem dotyczy terminala i pakietów rpm, chodzi o to, ze jeśli próbuje zainstalowac obojetnie jaki pakiet w terminalu to zawsze wyskakuje mi cos takiego: rpm wine-0.9.2-1fc4winehq.i686.rpm RPM wersja 4.4.1 Copyright © 1998-2002 - Red Hat, Inc. Ten program może być swobodnie rozpowszechniany na warunkach licencji GNU GPL Składnia: rpm [-aKfgpWHqV] [-aKfgpWHqVcdils] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqV] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqV] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqV] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqVK] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqVK] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqVKi] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqVKiv] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqVKiv] [-aKfgpWHqVcdilsaKfgpWHqVKiv?] [-a|--all] [-f|--file] [-g|--group] [-p|--package] [-W|--ftswalk] [--pkgid] [--hdrid] [--fileid] [--specfile] [--triggeredby] [--whatrequires] [--whatprovides] [--nomanifest] [-c|--configfiles] [-d|--docfiles] [--dump] [-l|--list] [--queryformat=QUERYFORMAT] [-s|--state] [--nomd5] [--nofiles] [--nodeps] [--noscript] [--comfollow] [--logical] [--nochdir] [--nostat] [--physical] [--seedot] [--xdev] [--whiteout] [--addsign] [-K|--checksig] [--delsign] [--import] [--resign] [--nodigest] [--nosignature] [--initdb] [--rebuilddb] [--aid] [--allfiles] [--allmatches] [--badreloc] [-e|--erase <pakiet>+] [--excludedocs] [--excludepath=<ścieżka>] [--fileconflicts] [--force] [-F|--freshen <plik pakietu>+] [-h|--hash] [--ignorearch] [--ignoreos] [--ignoresize] [-i|--install] [--justdb] [--nodeps] [--nomd5] [--nocontexts] [--noorder] [--nosuggest] [--noscripts] [--notriggers] [--oldpackage] [--percent] [--prefix=<katalog>] [--relocate=<stara-ścieżka>=<nowa-ścieżka>] [--repackage] [--replacefiles] [--replacepkgs] [--test] [-U|--upgrade <plik pakietu>+] [-D|--define 'MAKRO WYR'] [-E|--eval 'WYR'] [--macros=<PLIK:...>] [--nodigest] [--nosignature] [--rcfile=<PLIK:...>] [-r|--root KATALOG] [--querytags] [--showrc] [--quiet] [-v|--verbose] [--version] [-?|--help] [--usage] [--scripts] [--setperms] [--setugids] [--conflicts] [--obsoletes] [--provides] [--requires] [--info] [--changelog] [--triggers] [--last] [--filesbypkg] [--fileclass] [--filecolor] [--filecontext] [--fscontext] [--recontext] [--fileprovide] [--filerequire] [--redhatprovides] [--redhatrequires] [--buildpolicy=<polisa>] [--with=<opcja>] [--without=<opcja>] [root@herman Download]# poczym nic się nie instaluje. Wie ktoś co z tym zrobić? Używan (_linuxa_ → Linuksa) ORT Fedora 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 Wie ktoś co z tym zrobić? Używan (_linuxa_ → Linuksa) ORT Fedora 4 Wie Przeczytać to co się wypisało po klepnięciu <Enter>. Jak nie pomoże to "man rpm". W skrócie chodzi o opcje do polecenia rpm np. -Uvh Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz2810 Napisano Kwiecień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 ups, rzeczywiście, wtopiłem z tym temetem, jakoś nie zauważyłem, że nie wpisuje opcji po rpm Ok, dzięki please, No koment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi