thion Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9zbadu...n19s6du249.html Czy ktoś może wie, jak zrobić, żeby obszar powiadomienia (to, co zaznaczone jest) był przeźroczysty? Psuje mi to cały wygląd pulpitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Chmm... też z tym walczyłem Obawiam się, że niestety nic się nie da zrobić... no chyba, że w kde. Tyle, że on jest be.. Ładny pulpicik btw Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Przeźroczystość W Menu Gnome popierwsze to nie GNOME tylko KDE (tak mi to wygląda) Mi się wydaje że powinien pomóc restart KDE albo jeszcze zaktualizuj programy. U mnie efekt jest TAKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Buahah - to GNOME! tylko sobie je tak przerobił Ostatecznie możesz wywalić obszar powiadomiań Pozdroxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 O ile się nie myle to w GNOME jest to uzależnione od stylu jakim się posługujesz. Ostatnio _PaT mówił mi, że sobie z tym jakoś poradził, ale nie pamięta jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Według mnie jest to KDE, a nie Gnome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Według mnie jest to KDE, a nie Gnome To jest GNOME. Chyba autor posta wie co to jest? Poza tym Menu Główne, czyli te stopy ma taką charakterystyczną strzałkę do góry dla GNOME, nie mówiąc już o aplecie zegarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Skoro tak bardzo przypomina to wszystko KDE to dlaczego z niego nie skorzystasz... Efekty są czasami bardzo ciekawe.. takie są np moje... Pozdrawiam Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thion Napisano Kwiecień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 To jest Gnome. A KDE nie używam, bo nie lubię No i z obszaru powiadomienia chyba nie zrezygnuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Dla mnie smieszna historia. KDE jest przejrzyste i funkcjonalne, "takie" efekty są na porzadku dziennym, ale "KDE nie używam, bo nie lubię". Ja rozumiem, że mozna nie lubić KDE, ale jak się nie lubi KDE i chce, żeby Gnome wyglądało jak KDE to sytuacja się robi kuriozalna Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Dla mnie smieszna historia. KDE jest przejrzyste i funkcjonalne, "takie" efekty są na porzadku dziennym, ale "KDE nie używam, bo nie lubię". Ja rozumiem, że mozna nie lubić KDE, ale jak się nie lubi KDE i chce, żeby Gnome wyglądało jak KDE to sytuacja się robi kuriozalna Pozdrawiam! Czyli jak ktoś robi sobie wygląd MacOS-like to jest dobrze, a jak upodabnia gnome do KDE to jest źle. Rozumiem, że z powodu interfejsu Aqua trzeba sobie kupić komputer Apple. Np nie lubię niekończących się menu opcji w KDE, bo z nich i tak w 98% nie korzystam to po co mam używać KDE ? Zresztą po co używać KDE jak w 3.5 twórcy tego środowiska zwalili program do dodawania apletów z GNOMA ? Można by się tak napierdzielać w nieskończoność. To, że GNOME ma domyślnie 2 paski to znaczy, że ja mam z nich korzystać Po to twórcy GNOME zrezygnowali z Sawfisha na rzecz metacity, żeby to środowisko nie miało tyle opcji konfiguracyjnych. Po prostu jak lubisz prostotę to GNOME, a że wygląda jak KDE to co z tego? Co ma pies do jeża ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Dla mnie smieszna historia. KDE jest przejrzyste i funkcjonalne, "takie" efekty są na porzadku dziennym, ale "KDE nie używam, bo nie lubię". Ja rozumiem, że mozna nie lubić KDE, ale jak się nie lubi KDE i chce, żeby Gnome wyglądało jak KDE to sytuacja się robi kuriozalna Pozdrawiam! Czyli jak ktoś robi sobie wygląd MacOS-like to jest dobrze, a jak upodabnia gnome do KDE to jest źle. Rozumiem, że z powodu interfejsu Aqua trzeba sobie kupić komputer Apple. Np nie lubię niekończących się menu opcji w KDE, bo z nich i tak w 98% nie korzystam to po co mam używać KDE ? Zresztą po co używać KDE jak w 3.5 twórcy tego środowiska zwalili program do dodawania apletów z GNOMA ? Można by się tak napierdzielać w nieskończoność. To, że GNOME ma domyślnie 2 paski to znaczy, że ja mam z nich korzystać Po to twórcy GNOME zrezygnowali z Sawfisha na rzecz metacity, żeby to środowisko nie miało tyle opcji konfiguracyjnych. Po prostu jak lubisz prostotę to GNOME, a że wygląda jak KDE to co z tego? Co ma pies do jeża ? Z tym MacOS-em przesadziłeś, bo do używania KDE nie trzeba sobie kupować nowego kompa. Nie chodziło mi o to, żeby się pokłócić o to, że panna Jagienka jest ładniejsza niż panna Danusia, tylko wydało mi się zabawne, że panna Danusia jest ładniejsza niż panna Jagienka, ale szkoda że nie wyglada tak samo Twój ostatni argument mnie trochę "oświecił" Ale, zeby się odgyźć powiem ci, że ja na odwrót - stawiam opcjonalność nad prostotę i m.in. dlatego używam Linuksa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Dla mnie smieszna historia. KDE jest przejrzyste i funkcjonalne, "takie" efekty są na porzadku dziennym, ale "KDE nie używam, bo nie lubię". Ja rozumiem, że mozna nie lubić KDE, ale jak się nie lubi KDE i chce, żeby Gnome wyglądało jak KDE to sytuacja się robi kuriozalna Pozdrawiam! A może nie lubi dlatego, bo Linus popiera KDE :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi