Andrzej Orkan Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Mam pytanie - jak we Fluxie ustawić sobie screensaver? Zaanektować z gnome? Czy jest coś osobnego mało pamięciożernego (np proste wyłączanie monitora po 5 min). Cheers! Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Xscreensaver, albo chyba coś z oszczędzaniem energii, ale co gdzie i jak Poszukam, ale proste wyłączanie monitora to chyba tam będzie najlepiej włączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Kwiecień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 To jest kwestia noebooka, więc ja sobie monitora nie wyłączę a w ogóle no to wiesz, że wygaszacz się przydaje niezależnie od przycisku ON/OFF Orkan P.S. To jak z tym Xscreensaverem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 (edytowane) Hehe przeczytaj posta jeszcze raz :-) Chodziło mi włączenie opcji wyłaczania monitora. Nie polecałem ci wyłączania samego monitora bo taka rada, to byłaby siara z mojej strony :-) Polecenie xscreensaver-demo otwiera okienko konfiguracji wygaszacza. W zakładce "zaawansowane" jest opcja włączenia systemu oszczędzania energii. EDIT: znalazłem, znalazłem :-) Ponadto w pliku xorg.conf jest gdzies opcji Monitor . Trzeba tam dopisać Option "DPMS" W sekcji "Server Layout mozna np. dopisać takie cuś: Section "ServerLayout" Option "blankTime" "10" #zaczernia Option "StandbyTime" "20" # RGB off mode Option "SuspendTime" "30" #RBG off mode zasilanie wyłączone Option "OffTime" "40" # twarde wyłączenie, ale nie ufam tej opcji.... Ten numerki to oczywiście minuty(pewnie) Do głowy przychodzi mi jeszcze coś jak "laptop mode" ale za bardzo się w tym nie łapie" ACPI Laptop mode Edytowane Kwiecień 23, 2006 przez dj_oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Kwiecień 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 Dzięki wielkie, zaimplementowałem i działa Mam teraz ślicznego energooszczędnego Fluxboxika - chciałbym jeszcze znaleźć jakiś program do zrzutów z ekranu - co by działał z opóźnieniem parę sekund - żeby w screenshocie pokazać menu Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 (edytowane) jest jakies coś jak xscreenshot albo coś... A jak nie to gimp ma taka opcje opóxnienia w oknie "Zrzut Ekranu" Ja zawsze tym robie zrzuty. EDIT: Polecenie xwd man xwd Ale tam się nie doszukałem opcji zrzutu ekranu z opóźnieniem Edytowane Kwiecień 24, 2006 przez dj_oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi