Skocz do zawartości

Akregator

rafalzaq

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 problemy związane z tym programem.

1. Przy pierwszym uruchomieniu Akregatora pojawiło się pytanie czy skonfigurować KDE Text-to-speech. Wybrałem 'nie' bo do niczego mi to nie jest potrzebne. Przez nieuwagę nie zaznaczyłem opcji by więcej o to nie pytało i teraz przy każdym uruchomieniu (a uruchamia się automatycznie jako kontynuacja sesji) pojawia się okno konfiguracji. Jak to wyłączyć bo już lekko zaczyna mnie wkurzać (rozwiązania typu kasowanie folderów z ustawieniami mnie nie interesuje)?

2. Od jakiegoś czasu Firefox otwiera linki z Akregatora w pierwszym planie (Firefox przechodzi na wierzch zostawiąjąc inne okna z tyłu). Wcześniej otwierały się jako nowe taby ale okno Akregatora nie przechodziło na dalszy plan. Możliwe że ma to jakiś związek z nową wersją KDE bo to się zaczęło mniej więcej po aktualizacji, a żadnych ustawień w nim nie zmieniałem. Mam ustawionego Firefoksa jako zewnętrzną przeglądarkę (zostawiłem takie ustawienia jakie były domyślne czyli firefox -remote 'openURL(%u,new-tab)'). Firefox ma także niezmnienione ustawienia (dla pewności wgrałem kopię zapasową profilu sprzed update'a KDE).

• 2 years later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...