rafalzaq Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Mam 2 problemy związane z tym programem. 1. Przy pierwszym uruchomieniu Akregatora pojawiło się pytanie czy skonfigurować KDE Text-to-speech. Wybrałem 'nie' bo do niczego mi to nie jest potrzebne. Przez nieuwagę nie zaznaczyłem opcji by więcej o to nie pytało i teraz przy każdym uruchomieniu (a uruchamia się automatycznie jako kontynuacja sesji) pojawia się okno konfiguracji. Jak to wyłączyć bo już lekko zaczyna mnie wkurzać (rozwiązania typu kasowanie folderów z ustawieniami mnie nie interesuje)? 2. Od jakiegoś czasu Firefox otwiera linki z Akregatora w pierwszym planie (Firefox przechodzi na wierzch zostawiąjąc inne okna z tyłu). Wcześniej otwierały się jako nowe taby ale okno Akregatora nie przechodziło na dalszy plan. Możliwe że ma to jakiś związek z nową wersją KDE bo to się zaczęło mniej więcej po aktualizacji, a żadnych ustawień w nim nie zmieniałem. Mam ustawionego Firefoksa jako zewnętrzną przeglądarkę (zostawiłem takie ustawienia jakie były domyślne czyli firefox -remote 'openURL(%u,new-tab)'). Firefox ma także niezmnienione ustawienia (dla pewności wgrałem kopię zapasową profilu sprzed update'a KDE). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 a propos drugiego. Od czasu aktualizacji wszystkie nowe okna, niezależnie jakiego programu, otwierają mi sie w tle. To raczej wina nowej wersji kde, nie irytuje mnie to więc nie próbuję tego zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek24 Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 Mam problem taki sam jak kolega rafalzaq (patrz punkt 1). Odpowie ktoś? (Fedora 8, KDE 3.5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi