Daniello Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Da się przerobić np plik mp3 na podkład ?? Nie chodzi mi tu o plik MIDI, tylko o plik np mp3. Da się coś takiego zrobić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Przerobić mp3 na podkład? Nie bardzo rozumiem... chodzi Ci o wyciszenie wokali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Tzn chcesz usunac wokal? Jezeli tak to za bardzo sie nie da. Sa jakies pluginy ale kiepski efekt daja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Chmm... jeżeli o to chodzi to wiem jak coś takiego zrobić, ale w Windows XP tylko (Magix Music Maker). Po takiej operacji niestety cały utwór traci na jakości. W linuksowym Audacity jeszcze się nie bawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Kwiecień 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Czyli się da. Zainstalowałem sobie Audacity. Własnie chodzi mi o usunięcie wokalu. Jest taka opcja w Audacity ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 nigdy nie używałem Audacity ale pewnie jest cos takiego jak filtr tam. Najlepiej posiadać próbkę wokalu, zeskanować ją w pluginie a potem użyć uśrednionej częstotliwości do wycięcia wokalu. Jest taki plugin w cool edit pro. Ale efekty są marne bo przy okazji wycina te częstotliwości z muzyki. Lepiej poszukaj sobie samej muzyki, bo po wycięciu brzmi to naprawdę kiepsko. Automatycznych pluginów, które kliknięciem to robią nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi