czarny404 Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 niestety nie pomogła reinstalacja ani przebudowanie w rpm'ach. Najlepiej byłoby zainstalować fedore jeszcze raz tylko niestety nie mam płytki instalacyjnej przy sobie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaer Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 Również mam problem z nagrywaniem DVD. Próbowałam gnomebaker i k3b. Instalowałam też ponownie k3b. Parę razy udało mi się nagrać płytę, ale ciągle dostaję komunikat input/output error Doinstalować jakiś pakiet?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 [lone_wolf@localhost ~]$ rpm -aq | grep dvd dvd+rw-tools-5.21.4.10.8-6.2.1 libdvdread-0.9.4-4.lvn5 [lone_wolf@localhost ~]$ whereis -b growisofs growisofs: /usr/bin/growisofs Masz to u siebie? Spróbuj nagrać tę płytkę z czystej konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darq Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 Już głupi jestem. Może ktoś coś poradzi. Na laptopie mam FC5 kupiłem sobie nagrywarkę DVD, która podpinana jest na kablu ide-usb. Urządzenie jest widziane jako /dev/scd0. Program k3b bez żadnego problemu nagrywa płyty cd. Po prostu śmiga. Sprawa komplikuje się przy DVD. Próbuję zgrać dane. Za każdym razem pojawia się ten sam błąd. /dev/scd0=/dev/fd/0 No such file or directory (Nie ma takiego pliku lub katalogu). K3b używa growisofs 5.21. Kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tym /dev/fd/0. po co mu to? Aaa, to samo sie dzieje gdy nagrywam obraz dvd Z cd nie ma problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi