havok Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Witam, Wyszukiwanie mi cos nie dziala wiec jak byl podobny topic to sorry... Problem moj polega na tym ze nie mam zielonego pojecia jak poprawnie zainstalowac sterowniki ATi do swojego radka X800. Poczatkowo probowalem instalowac z pakietow sciagnietych ze stronki ati, potem uzylem yum i repozytorium livna.org. Wszsystko niby poszlo parwidlowo, modul fglrx zostal zainstalowany: [root@host-81-190-175-15 ~]# modinfo fglrx filename: /lib/modules/2.6.11-1.1369_FC4/kernel/drivers/char/drm/fglrx.ko license: Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY parmtype: firegl:s description: ATI Fire GL author: Fire GL - ATI Research GmbH, Germany depends: vermagic: 2.6.11-1.1369_FC4 gcc-4.0 Jak widac modul jest zainstalowany... jednak kiedy uruchomie fglrxinfo: [root@host-81-190-175-15 ~]# fglrxinfo display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.2.1) Jak widac powyzej nadal uzywane sa sterowniki mesa3d. Jak to zmienic? Co zrobic zeby te sterowniki w koncu zalapaly? Z gory dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 zaktualizuj sobie kernel do najnowszego dla Twojego systemu a potem zainstaluj paczkę z livny. powinno ruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Jak Ci sie powiedzie to napisz mi krok-po-kroku co zrobiles;P Jakiego X800 posiadasz? Ja mam GTO2@x850XTPE i mi po starcie Xow kiedy ruszam myszka lub wciskam cos na klawiaturze wiesza komp i ciemnosc... Tak wiec opisz, jakie jajko, jakie stery itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi