Skocz do zawartości

Problem Z Trybem Tekstowym

koral_wz

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest taki po wcisnieciu klawiszy zeby przejsc do trybu tekstowego przechodzi ale zostajke cały pulpit znaczy to co na nim było wciskanie ctrl+c daje tyle ze ekran mi sie w bok przesuwa. A X-sy są dopiero na 8 a zaawsze były na 7 teraz są juz na 9 bo myslalem ze wylogowanie pomoze a nie pomógło i restart systemu raczej nie wchodzi wgre .

Szukałem i nic nie znalazłem jezeli było to prosze o skierowanie do opisu a jezeli nie było to prosze o pomoc bo (_niewiem_ → nie wiem) ORT czemu ale czuej ze rozwiązanie jest proste.

Szukałem i nic nie znalazłem jezeli było to prosze o skierowanie do opisu a jezeli nie było to prosze o pomoc bo (_niewiem_ → nie wiem) ORT czemu ale czuej ze rozwiązanie jest proste.

A ja ci powiem, ze mi wcale nie wygląda na proste. Moja pierwsza reakcja to wręcz "niemożliwe" tongue.gif

Ale spróbbujmy:

- czy da się na ten ekran zalogować? To, ze nie widać promptu login: nie znaczy, ze nic się nie da. U mnie np. go nie ma bo jest zasłaniany przez stos komunikatów FROM INPUT DROPIN (O to mi chodzi, do tej pory mi się tego nie chciało naprawić). a zalogować się da.

- jaką masz kartę graficzną i czy dogrywałeś coś do jąrda ostatnio?

-czy tak było od zawsze, czy po jakimś yum update ?

- który numer Fedory?

Zobaczymy...

czy da sie zalogować (_niewiem_ → nie wiem) ORT bo to w pracy wiec jak w niej bede to sprawdze

nie po update yumem tylko po zabiciu procesu związanego z x-ami az mi sie wylogował po tym zabiegu i fedorka 5 i nic do jąderka nie dogrwałem a co do grafiki to o ile dobrze pamienatam jakis GF zintegrowany na płycie

Nie wiem na ile możesz to wysadzić w powietrze wink.gif

Zaryzykuj "init 3" jako root. Jak wygaszą sie X-y, to wyczyść cały /tmp (rm -f /tmp/*). No i restart.

Oczywiście jak zwykle w takich przypadkach przed użyciem skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą biggrin.gif

Pozdr,

W.