koral_wz Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Problem jest taki po wcisnieciu klawiszy zeby przejsc do trybu tekstowego przechodzi ale zostajke cały pulpit znaczy to co na nim było wciskanie ctrl+c daje tyle ze ekran mi sie w bok przesuwa. A X-sy są dopiero na 8 a zaawsze były na 7 teraz są juz na 9 bo myslalem ze wylogowanie pomoze a nie pomógło i restart systemu raczej nie wchodzi wgre . Szukałem i nic nie znalazłem jezeli było to prosze o skierowanie do opisu a jezeli nie było to prosze o pomoc bo (_niewiem_ → nie wiem) ORT czemu ale czuej ze rozwiązanie jest proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Szukałem i nic nie znalazłem jezeli było to prosze o skierowanie do opisu a jezeli nie było to prosze o pomoc bo (_niewiem_ → nie wiem) ORT czemu ale czuej ze rozwiązanie jest proste. A ja ci powiem, ze mi wcale nie wygląda na proste. Moja pierwsza reakcja to wręcz "niemożliwe" Ale spróbbujmy: - czy da się na ten ekran zalogować? To, ze nie widać promptu login: nie znaczy, ze nic się nie da. U mnie np. go nie ma bo jest zasłaniany przez stos komunikatów FROM INPUT DROPIN (O to mi chodzi, do tej pory mi się tego nie chciało naprawić). a zalogować się da. - jaką masz kartę graficzną i czy dogrywałeś coś do jąrda ostatnio? -czy tak było od zawsze, czy po jakimś yum update ? - który numer Fedory? Zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral_wz Napisano Kwiecień 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 czy da sie zalogować (_niewiem_ → nie wiem) ORT bo to w pracy wiec jak w niej bede to sprawdze nie po update yumem tylko po zabiciu procesu związanego z x-ami az mi sie wylogował po tym zabiegu i fedorka 5 i nic do jąderka nie dogrwałem a co do grafiki to o ile dobrze pamienatam jakis GF zintegrowany na płycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Taka zupełna dygresja od tematu... Czy pozwolą ci w pracy robić rewolucje ze swoim systemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral_wz Napisano Kwiecień 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 No ba starzysta informatyk wiec moge wszystko z nim robic a chłopaki nie mieli sprzeciwów jak powiedziałem o fedorce bo przypadł mi parch z milenium az mnie ciary przechodzą jak wymawiam ta nazwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Nie wiem na ile możesz to wysadzić w powietrze Zaryzykuj "init 3" jako root. Jak wygaszą sie X-y, to wyczyść cały /tmp (rm -f /tmp/*). No i restart. Oczywiście jak zwykle w takich przypadkach przed użyciem skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi