kubast Napisano Maj 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 cpp-4.1.0-3 commoncpp2-1.3.23-1.fc5 cppunit-1.11.4-2.fc5 gcc-4.1.0-3 compat-libgcc-296-2.96-135 libgcc-4.1.0-3 compat-gcc-32-g77-3.2.3-55.fc5 gcc-objc++-4.1.0-3 libgcc-4.1.0-3 gcc-objc-4.1.0-3 gcc-c++-4.1.0-3 compat-gcc-32-3.2.3-55.fc5 compat-gcc-32-c++-3.2.3-55.fc5 ratuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 Dziwne, u mnie przechodzi, chociaż nie mam paczek jakichś szczególnie różnych od Twoich... Ty masz system 64-bitowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 TAK! 64bit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 .. a masz takie pakiety: glibc-headers-* glibc-kernheaders-* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 no! jest jakiś postęp! dołożyłem glibc-headers-* i poszło dalej... z tym, że teraz mam coś takiego: checking for X... configure: error: Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 ... tak juz wyprzedzam kolejne pytanie yum groupinstall "KDE Software Development" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 bez tego co podałeś doszedłem do error: Qt (>= Qt 3.0) (headers and libraries) not found. Please check your installation! czy to KDE Software Development jest na pewno potrzebne? dodam, że qt posiadam i devel również... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 bez tego co podałeś doszedłem do error: Qt (>= Qt 3.0) (headers and libraries) not found. Please check your installation! czy to KDE Software Development jest na pewno potrzebne? dodam, że qt posiadam i devel również... W moim wypadku często napotykam taki błąd przy kompilacji, pewnie mam nieustawioną zmienną wskazującą na te biblioteki, nieważne. Skoro masz zainstalowane to teraz musisz mu to podać czyli prawodpodobnie ./configure --with-qtdir=/ścieżka do qt --with-qt-libraries=/ścieżka itd. itp. pewnei cos pomieszałem z nazwami flag ale jak odpalisz ./configure --help to sie dowiesz jak to poprawnie zapisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi