czarny404 Napisano Maj 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Witam Sytuacja wygląda tak: Zainstalowałem xmms-mp3 i działało nastęnie system się powiesił prawdopodobnie z powodu innej aplikacji którą zainstalowałem. Po restarcie odpalam xmms i wyskakuje okienko o tytule: Nie można otworzyć wyjścia dźwięku i treści: Please check that: Your soundcard is configured properly You chave the correct output plugin selected No other programm is blocking the soundcard Postanowiłem więc sprawdzić rythmboksa (zainstalowałem plugin do mp3): the file is not an audio stream. Co mam zrobić? Dodam tylko że w konfiguracji dźwięku próbkę dźwięku słyszę. xmmsa usunąłem yumem i zainstalowałem jeszcze raz sytuacja się powtórzyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Maj 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Jeśli chcesz zainstalować xmmsa ponownie, to najpierw usuń ze swojego katalogu domowego ukryty katalog .xmms. yum remove xmms cd ~ rm -rf .xmms a potem yum install xmms xmms-mp3 Powinno być dobrze. Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny404 Napisano Maj 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Dzięki ale z zainstalowaniem nie było problemu. Poszukałem i poczytałem jeszcze i udało mi się rozwiązać problem w xmms więc trzeba było w: opcje>ustawienia zmienić wtyczkę wyjścia na ALSA i działa. Ale dlaczego najpierw działało i potem przestało to nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi