bender88 Napisano Maj 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2006 Zainstalowałem flash-plugin.i386 7.0.63-1. Obraz odtwarza normalnie, ale nie ma dźwięku. Używam FC5 i Firefoxa 1.5.0.2. Help. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Maj 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2006 Tez mam czasem ten blad. U mnie pomaga killall artsd przed wlaczeniem przegladarki. Troszke to denerwujace, ale narazie innej metody nie znam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Maj 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2006 moze nie na temat, ale mi sie tekst nie wyswietla EDIT: postu nie bylo, znalazlem FAQ macromedii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender88 Napisano Maj 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2006 killall artsd nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Maj 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2006 killall artsd nie pomogło Hmm ogolnie stawialbym na blokowanie dzwieku wlasnie przez artsd. Sprawdz sobie ps -aux |grep artsd czy czasem nie masz tego procesu uruchomionego z np konta roota. Hmm wlasciwie nie napisales, ze korzystasz z KDE, ale domyslam sie, ze tak jest. Zgadza sie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender88 Napisano Maj 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2006 Tak korzystam z KDE. Killall pod rootem pomógł. Nie ma jakiegoś innego sposobu niż zabicijanie arts jak chce obejżeć flash? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Maj 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2006 Tak jak wspomnialem wczesniej nie przeszkadzalo mi to do tego stopnia zebym szukal innego rozwiazania. To fakt, ze nie jest to zbyt fajna metoda Jak dla mnie to jest najmniej dopracowana rzecz w KDE - system dzwiekowy. Mam nadzieje ze przyszlych wersjach tego menedzera sie to zmieni, duuuzo na lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender88 Napisano Maj 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 Edit: Myślałem że znalazłem rozwiązanie, ale też dziala tylko do restartu. Usunąłem te herezje żeby nie wprowadzać w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 Jak działa do restartu to możesz te polecenia umieścić w jakimś pliku a plik ten umieścić w /etc/rc5.d/ Plik powinien mieć nazwę Sxxnazwa gdzie xx to numer (niższy wcześniej wykonuje polecenia przy uruchamianiu systemu). 'nazwa' może być dowolna. :] IMO lepiej ustawić jakiś wysoki numer żeby nie było żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 ogólnie to modprobe snd_pcm_oss i po kłopocie. do tego odpowiedni wpis w /etc/modules i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender88 Napisano Maj 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 ogólnie to modprobe snd_pcm_oss i po kłopocie Właśnie modprobe snd_pcm_oss działa do restartu. do tego odpowiedni wpis w /etc/modules i po problemie /etc/modules z tego co czytałem jest do starych jąder. W nowych jest /etc/modprobe.conf Niestety nie wiem jaki wpis jest "odopowiedni". Mój modprobe.conf alias eth0 8139too alias eth1 sis900 alias snd-card-0 snd-intel8x0 options snd-card-0 index=0 options snd-intel8x0 index=0 remove snd-intel8x0 { /usr/sbin/alsactl store 0 >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-intel8x0 Co tu zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 1)w CentrumSterowania >> Dzwiek i Multimedia >> System Dzwiekow wylaczas serwer dzwieków. 2) Zeby byly dzwieki systemowe wchodzisz Dzwiek i Multimedia>> Powiadamiania Systemowe i w "ustawieniach odtwarzacza" dajesz program zewnetrzny "aplay" lub jakis inny. amarok i inne korzystaja z innych serwerow i nie ma problemu. Firefox i Opera oraz inne to jak są problemy przy wylaczonym artsie nalezy sprawdzic uprawnienia do /dev/dsp "ls -l /dev/dsp" i ew. nadac uprawnienia odpowiednie PS. Co do problematycznego dzwieku w KDE Bedzie lepiej -> http://multimedia.kde.org/roadmap.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 moze nie na temat, ale mi sie tekst nie wyswietla EDIT: postu nie bylo, znalazlem FAQ macromedii U mnie jak nie wyświetlało czcionek to pomogło zainstalowanie tych z Windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender88 Napisano Maj 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2006 Uprawnienia do /dev/dsp ustawiłem na 777. To chyba dobrze bo działa Ten odtwarzacz ustawiłem ogg123 bo aplay nie czyta ogg. To tak informacyjnie Dzięki za pomoc. Edit: Jednak kurde nie działa . Dalej nie mam dźwięku we flashu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Maj 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2006 kernela mam 2.6.14.7-4 i jakoś wpisy w modules działają. ale jak chcesz koniecznie do modprobe.conf to: alias snd-card-0 snd-pcm-oss powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi