Livio™ Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 A teraz uwaga, archeolog nadciąga. Ja powiem, że lubię KDE i Operę, ale chyba przesiądę się na Lisiastego i GNOME. Chociaż gdyby udało się GNOME+usługi KDE, jak w XFce, to byłbym w niebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 A teraz uwaga, archeolog nadciąga. Ja powiem, że lubię KDE i Operę, ale chyba przesiądę się na Lisiastego i GNOME. Chociaż gdyby udało się GNOME+usługi KDE, jak w XFce, to byłbym w niebie... Nie wiem czy o to chodzi , ale da się mając tylko Gnome instalujesz odpowiednią bibliotekę (sprawdź bo nie pamiętam ) i używasz aplikacje typowe dla KDE takie jak krusader k3b itp Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Ja mam zainstalowane te dwa środowiska i wszystkie programy z Gnome chodzą pod KDE i vice versa bez problemu. Ale oczywiście Gnome! KDE niebawem do wywalenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Do uruchomienia większości aplikacji KDE (np chętnie używam k3b) potrzeba kdelibs + parę drobiazgów. Yum sam zaproponuje co trzeba. Sam korzystam z Fluxboxa a korzystam z wybranych programów Gnome/KDE bez problemu. Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Mi nie chodzi o biblioteki, a o ładowanie usług KDE, jak w XFce, co przyspiesza start aplikacji w Qt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Wrzesień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 używam KDE i gtk-qt engines, dzięki czemu aplikacje np. gimp, firefox używają motywów z KDE. Poprostu wypas Niestety OpenOffice.org nie chce współpracować z gtk-qt, menu i paski narzędzi po prostu szaleją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadron Napisano Wrzesień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 ... szkoda ze nie ma nic co dziala odwrotnie czyli tlumaczy qt na gtk ... qt jest wstretny , szkoda ze nic nieda sie z tym zrobic ... niech ktos napisze qt-gtk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Wrzesień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2006 Noo, szkoda, bo Ubuntulooks-Bluecurve jest ładny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Wrzesień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2006 Do QT polecam świetny theme - polymer. screen 1 screen 2 Wreszcie jakoś QT zaczyna wyglądać. Co to bibliotek. Mam Xfce i faktycznie - wystarczy tylko kilka bibliotek z KDE (m.in. kdelibs) Gnome'a (tu nie pamiętam) i wszystko hula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Wrzesień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2006 Teraz to się nazywa Polyester. ecik zrobił paczkę, poszukaj na forum. Eee, Plastique pokazałeś, nie Polymer . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Wrzesień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2006 Polymer (formerly known as Plastique) is a port of KDE style Plastik, which does not depend on any KDE libraries. This means, that you only need QT 3.x to make your QT applications look as if you had KDE installed. Full source code is released under GPL license. Hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Wrzesień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2006 O. Ale na KDE Look Polymer to prekursor Polyester, którego paczkę zrobił ecik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Wrzesień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2006 ... szkoda ze nie ma nic co dziala odwrotnie czyli tlumaczy qt na gtk ... qt jest wstretny , szkoda ze nic nieda sie z tym zrobic ... niech ktos napisze qt-gtk Wyjęte z kontekstu! Popieram!! Nienawidzę QT! <flame>A Linus mówi, że KDE?? (Trolltech?? - taki OPEN??)</flame> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 A mi się Plastique/Polymer/Polyester nie podoba... Wolę Aktywne Serce - przyciski są nie do pobicia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Chyba pomyliły mi się nazwy. Nieważne! Widzę, że i tak wiecie o co chodzi. W każdym razie przedtem nie mogłem nawet patrzeć na aplikacje qt. Teraz jakoś się da. "Aktywne Serca" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi