Skocz do zawartości

Przeglądarka Internetowa

witek84

Rekomendowane odpowiedzi

z czego wynika popularność FireFoxa?

mi tam w ogóle nie przypadł do gustu.. nacodzień używam opery.

To nie jest tak, że FireFox zdobył popularność w czasie, gdy Opera nie był jeszcze darmowa?

Pewnie jakiś wpływ ma również to, że Mozilla jest OpenSource?

Z tego co sie orientuje, to operka wygląda na rynku najlepiej, pod względem ilości błędów w kodzie wink.gif no, ale patrząc na ilość błędów i userów IE, to można wyciągnąć wniosek, że to nie jest zaðen wyznacznik wink.gif

pozdro wink.gif

Opera ma zamknięty kod dlatego trudniej znaleźć dziury. A jak już się znajdą to i tak szybko są łatane (podobnie jak w Firefoksie).

Popularność Firefoksa? Może z tego że na pierwszy rzut oka wygląda podobnie do IE (a to wbrew pozorom jest ważne dla niektórych). Jeszcze dlatego że można go sobie dostosować. Jest kilka podstawowoych opcji, a jak potrzeba czegoś więcej to są rozszerzenia.

Firefox to właściwy produkt na właściwym miejscu we własciwym czasie... Tak w skrócie można wyjaśnić jego popularność... Spełnił oczekiwania w momencie kiedy ludzie byli zmęczeni "dziurowatością" IE, a Opera była wtedy płatna... Chyba autorzy Operki za późno się obudzili...

no może to kwestia wyglądu i łatwości obsługi.. ale operka też ma dosyć spore możliwości konfiguracji, skomplikowana też nie jest wink.gif

w sumie operka zawsze była darmowa wink.gif bo zawsze można było ściągnąć ta wersje z reklamą... nie była straszna, sam jej używałem, zamiast grafiki, można było wkleić mały tekscić z google ads..wink.gif

Ja używam Opery i niedawno znalazłem fajną stronę o niej, którą polecam wszystkim niezdecydowanym.

http://nontroppo.org/wiki/DlaczegoOpera.

Polecam też przejście do działu SkryptoPrzyciski, gdzie można znaleźć fajne rzeczy, takie jak np. możliwość zabicia dowolnego elementu strony; a także SkryptoZakładki, gdzie można z dowolną stroną robić co się chce - zmieniać rozmiar, krój, kolor czcionki, tła itd. itp.

Opera jest good smile.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...