Daniello Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Zniszczyłem sobie czcionki. Poprzez instalowanie pakietów freetype, wszystko według instrukcji użytkownika adios. Czcionki mi się rozmazały i nie da się przywrócić ich do poprzedniego stanu. Przeładowywałem kilka razy serwer X Fonts, ale nic nie pomogło. Dalej jest to samo. Proszę zobaczyć: http://img46.imageshack.us/img46/46/zrzute...tekranu14bk.png Dodatkowo zmieniałem ustawienia w KDE dla wyświetlania czcionek, ale nic nie pomogło. Na dodatek mam zainstalowane w systemie czcionki TrueType Microsoftu, które przed tem działały. Pomóżcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 mogles moj jid wywalic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 mnie to wygląda na wyłączone wygładzanie (antyaliasing)... u mnie po zastosowaniu porad usera adios wyglądało to identycznie do czasu ponownego uruchomienia systemu... oczywiście antyaliasing mam włączony dla każdego rozmiaru czcionki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 mnie to wygląda na wyłączone wygładzanie (antyaliasing)... u mnie po zastosowaniu porad usera adios wyglądało to identycznie do czasu ponownego uruchomienia systemu... oczywiście antyaliasing mam włączony dla każdego rozmiaru czcionki! Antialiasing to chyba nie bo on służy do "rozmazywania" czcionek... Mi to wygląda na źle ustawiony Hinting. Załóż nowego, testowego usera i wtedy pobaw się tymi czcionkami. Być może jakiś plik konfiguracyjny zepsuł. Ja tak miałem w przypadku GNOME. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2006 mogles moj jid wywalic teraz nie będziesz się mógł od fanek opędzić, w końcu linuksiarze mają takie powodzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi