Skocz do zawartości

Zniszczenie Sobie Czcionek

Daniello

Rekomendowane odpowiedzi

Zniszczyłem sobie czcionki. Poprzez instalowanie pakietów freetype, wszystko według instrukcji użytkownika adios. Czcionki mi się rozmazały i nie da się przywrócić ich do poprzedniego stanu. Przeładowywałem kilka razy serwer X Fonts, ale nic nie pomogło. Dalej jest to samo. Proszę zobaczyć:

http://img46.imageshack.us/img46/46/zrzute...tekranu14bk.png

Dodatkowo zmieniałem ustawienia w KDE dla wyświetlania czcionek, ale nic nie pomogło. Na dodatek mam zainstalowane w systemie czcionki TrueType Microsoftu, które przed tem działały. Pomóżcie!

mnie to wygląda na wyłączone wygładzanie (antyaliasing)...

u mnie po zastosowaniu porad usera adios wyglądało to identycznie do czasu ponownego uruchomienia systemu... oczywiście antyaliasing mam włączony dla każdego rozmiaru czcionki!

mnie to wygląda na wyłączone wygładzanie (antyaliasing)...

u mnie po zastosowaniu porad usera adios wyglądało to identycznie do czasu ponownego uruchomienia systemu... oczywiście antyaliasing mam włączony dla każdego rozmiaru czcionki!

Antialiasing to chyba nie bo on służy do "rozmazywania" czcionek... Mi to wygląda na źle ustawiony Hinting. Załóż nowego, testowego usera i wtedy pobaw się tymi czcionkami. Być może jakiś plik konfiguracyjny zepsuł. Ja tak miałem w przypadku GNOME.