Skocz do zawartości

Nie Odtwarza Mp3 W Xmms

mateoosh16

Rekomendowane odpowiedzi

No, teraz mogę umrzeć szczęśliwy :-) A jak jeszcze raz jakiś ludek znowu zapyta się na forum o montowanie partycji FAT32, to może zostać ofiarą linczu ;-)

Tak kiedyś napisał gajownik.

To samo dotyczy się MP3.

Dajcie spokój młodemu smile.gif Sam czasami pytam o głupoty i wydaje mi się że odkrywam Amerykę.

yum install xmms-mp3

i po krzyku

Orkan

Dobrą polityką jest zmotywować początkujących do poszukania, ale czasami krócej jest napisać komendę...

To chyba zaleta tego forum, że nie trzeba być wyjadaczem wyszukiwarki, aby czegoś się dowiedzieć.

Problem głównie tkwi w tym, że poczatkujący nie wie o co zapytać, więc pyta po prostu na forum, które znalazł i już za to mały cukierek...

walwat

A powiedzcie mi, jak juz nastukaliscie sobie tyle postcounts++, po co poczatkujacemu podawac sposob na mp3ki w Xmmsie jak z 99% pewnoscia mozna zalozyc ze uzywa xmmsa tylko dlatego ze stare strony w necie mowia ze to najlepszy odtwarzacz muzy na Linuksa?

Pouzywa troche tego archaizmu i skasuje linuksa oglaszajac innym "Linux to dno, nawet odtwartzacza porzadnego muzy nie ma"

Podawajcie poczatkujacym wskazowki konkretne. "Chłopie "yum install xmms-mp3" albo "yum install amarok" albo "yum install beep-media-player/jakies_inne_na_gtk" bo lepsze są niz sxmms"

Ja kiedys przez taki post "przy okazji cos podpowiem choc nie pytal" dowiedzialem sie ze jest takie cos jak menadzery pakietow i GUI do nich (yum install yumex tongue.gif )w linuksie i jak to ulatwia zycie rolleyes.gif

A ja używam BMPx i chociaż średnio u niego ze stabilnością, a lista odtwarzania jest mało wygodna, to jednak jest ogromnie wszechstronny (gstreamer) i wygląda podobnie jak XMMS wink.gif

Orkan