Andrzej Orkan Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 Gdzie mógłbym znaleźć taki sterownik, który by pozwolił mi wydrukować coś do pliku PDF? Żeby to była jedna z dostępnych w systemie drukarek... Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_z Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 A nie możesz korzystac z Open Offica? Writer ma np. opcję Plik/Eksport do PDF. U mnie działa bez zarzutu - 200 stronicowa praca dyplomowa i zero stresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 W KDE jest drukarka pdf. Pozatym, jeśli jakiś program umożliwia wydruk do ps, to potem można przerobić go na pdf ps2pdf Jest jeszcze kilka innych pleceń typu *2pdf, może akurat coś podpasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Maj 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 OO jest OK i często używam, ale mi tu chodzi o coś innego. Bardzo często na stronach WWW (np gazeta.pl) są wersje artykułów "do wydrukowania". Chciałbym drukować takie artykuły do plików PDF, jest mi to potrzebne w pracy. Dawno dawno temu za siedmioma górami i siedmioma lasami jak używałem Windows to do tego właśnie celu używałem CutePDF, który instalował mi się jako kolejna drukarka i w ten sposób wygodnie generowałem sobie pliki PDF. Poszukuję podobnego rozwiązania tutaj. ps2pdf oczywiście znam, tyle że szukam wygodnego i automatycznego rozwiązania, no chyba że istnieje jakaś nakładka która potrafi zrobić z ps2pdf wirtualną drukarkę Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano Maj 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2006 google wypluło mi coś co się nazywa cups-pdf. Nie próbowałem i nie wiem co to potrafi, ale chyba o coś takiego chodzi. Ja u siebie, w programach które mają strasznie badziewny interfejs drukowania (np. firefox cz oo), wszystko przekierowuję na kprinter, a ten już sporo umie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 Zainstalowałem cups-pdf z ciekawości. Jest widoczny w cups i innych programach. Ale gdzie on posyła wynik drukowania?:-) Powinien być w %{HOME}/Desktop, ale nie ma tam. Autor pisze, że SElinux może coś mieszać. Jak to sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Maj 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2006 setenforce 0 Pozniej chcac go z powrotem wlaczyc - to samo z 1 zamiast 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2006 setenforce 0 Pozniej chcac go z powrotem wlaczyc - to samo z 1 zamiast 0. takie wlaczanie i wylaczanie selinuksa jest WYSOCE niezalecane, lepiej jak juz stworzyc wyjatki w polityce selinuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi