Skocz do zawartości

Drukowanie Do Pdf

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie mógłbym znaleźć taki sterownik, który by pozwolił mi wydrukować coś do pliku PDF?

Żeby to była jedna z dostępnych w systemie drukarek...

Orkan

W KDE jest drukarka pdf.

Pozatym, jeśli jakiś program umożliwia wydruk do ps, to potem można przerobić go na pdf

ps2pdf

Jest jeszcze kilka innych pleceń typu *2pdf, może akurat coś podpasuje.

OO jest OK i często używam, ale mi tu chodzi o coś innego. Bardzo często na stronach WWW (np gazeta.pl) są wersje artykułów "do wydrukowania". Chciałbym drukować takie artykuły do plików PDF, jest mi to potrzebne w pracy. Dawno dawno temu za siedmioma górami i siedmioma lasami jak używałem Windows wink.gif to do tego właśnie celu używałem CutePDF, który instalował mi się jako kolejna drukarka i w ten sposób wygodnie generowałem sobie pliki PDF. Poszukuję podobnego rozwiązania tutaj.

ps2pdf oczywiście znam, tyle że szukam wygodnego i automatycznego rozwiązania,

no chyba że istnieje jakaś nakładka która potrafi zrobić z ps2pdf wirtualną drukarkę

Orkan

google wypluło mi coś co się nazywa cups-pdf. Nie próbowałem i nie wiem co to potrafi, ale chyba o coś takiego chodzi.

Ja u siebie, w programach które mają strasznie badziewny interfejs drukowania (np. firefox cz oo), wszystko przekierowuję na kprinter, a ten już sporo umie.

Zainstalowałem cups-pdf z ciekawości. Jest widoczny w cups i innych programach. Ale gdzie on posyła wynik drukowania?:-)

Powinien być w %{HOME}/Desktop, ale nie ma tam. Autor pisze, że SElinux może coś mieszać. Jak to sprawdzić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...