Skocz do zawartości

Poczta Evolution Nie ściąga Mi Wiadomości Z Serwera Wp

zbyszekduzy

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem ściągać pocztę założoną na wp , ale tam wymagana jest autoryzacja -cytuję:

"" Autoryzacja SMTP w Poczcie Wirtualnej Polski

Dbając o systematyczne podnoszenie stanu bezpieczeństwa Poczty WP wprowadzamy właśnie mechanizm autoryzacji korespondencji wychodzącej (SMTP-AUTH). To zabezpieczenie uniemożliwia wysyłkę listów e-mail bez uprzedniej autoryzacji użytkownika. Dzięki temu odbiorca wiadomości zyska jeszcze większą pewność, że jesteś jej autorem.

Większość klientów pocztowych obsługuje dziś ten rodzaj autoryzacji. Jedyna czynność, o którą chcemy Cię prosić to aktywowanie SMTP-AUTH w Twoim programie pocztowym. Polega to tylko i wyłącznie na włączeniu odpowiedniej opcji. To bardzo proste.

PAMIĘTAJ! Brak aktywacji SMTP-AUTH uniemożliwi Ci wysyłanie listów przez serwery Wirtualnej Polski (smtp.wp.pl). To bardzo ważne, by Twoja korespondencja była zabezpieczona OPTYMALNIE.

Opis zasady działania autoryzacji SMTP

SMTP-AUTH jest systemem autoryzacji listów wychodzących. Oznacza to, że każda próba wysłania listu (np. przez program Outlook) będzie wymagała wpisania loginu i hasła do konta pocztowego, z ktorego ta wiadomosc jest wysylana. Mechanizm ten zapobiegnie większosci prób ewentualnego podszywania się pod Twoją osobę.""

co mam robić?

mój problem jest w [/b]odbiorze poczty z serwerów pocztowych ;(

konfiguracja odbioru dla wp.pl jest prawidłowa czyli: ///////// konfiguracja dla interii

pop3.wp.pl //////////////////////// poczta.interia.pl

nazwa użytkownika to co przed @ ///////////////// nazwa użytkownika to co przed @

bezpieczeństwo kiedy możliwe //////////// bezpieczeństwo kiedy możliwe

hasło zapamiętaj hasło ///////////// hasło zapamiętaj hasło

są prawidłowe a jednak wiadomości nie dochodzą z serwerów na kompa ;(

dla wp: Unable to connect to POP server pop3.wp.pl.

Error sending password: -ERR Skrzynka jest w u

Dla interii wszystko oki bo mi działa !!!

Jestem ci winien przeprosiny, aktualnie mam konto na interii końcówka poczta.fm. Przyzwyczajenie z WP. Na WP zlikwidowałem konto bo spod żadnego klienta nie mogłem się połączyć. skrzynka była w użyciu. Na interii tego nie mam, wszystko jest ok. Konfiguracja dla interii u mnie to www.poczta.fm dla smtp i pop. Ty powinieneś mieć www.pocta.interia czy coś w ten deseń. Sprawdź pomoc na interii.

pop3.wp.pl poczta.interia.pl Na tym nie odbierzesz poczty ani z wp ani z interi.Zobacz www.poczta.interia.pl dla smtp i pop.

Cały czas ta poczta wp nie jest odbierana!!!

nie mam tu opcji SMP-AUTH - zabezpieczenia 3DES wymagającego autoryzacji

Jakieś pomysły ktoś może ma?

Cały czas ta poczta wp nie jest odbierana!!!

nie mam tu opcji SMP-AUTH - zabezpieczenia 3DES wymagającego autoryzacji

Jakieś pomysły ktoś może ma?

No i nie będzie. Miałem to samo pod windą, Fedorą, slackiem FreeBSD na różnych klientach.

Jeśli chodzi o informacje że skrzynka jest w użyciu to miałem identyczny problem, ale po około 12 godzinach (nie wiem dlaczego tak??!!) skrzynka była gotowa do użycia i poczta działała bez problemów. Było to jednak na tyle irytujące że zrezygnowałem z Evolution.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...