zbyszekduzy Napisano Lipiec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2006 Próbowałem ściągać pocztę założoną na wp , ale tam wymagana jest autoryzacja -cytuję: "" Autoryzacja SMTP w Poczcie Wirtualnej Polski Dbając o systematyczne podnoszenie stanu bezpieczeństwa Poczty WP wprowadzamy właśnie mechanizm autoryzacji korespondencji wychodzącej (SMTP-AUTH). To zabezpieczenie uniemożliwia wysyłkę listów e-mail bez uprzedniej autoryzacji użytkownika. Dzięki temu odbiorca wiadomości zyska jeszcze większą pewność, że jesteś jej autorem. Większość klientów pocztowych obsługuje dziś ten rodzaj autoryzacji. Jedyna czynność, o którą chcemy Cię prosić to aktywowanie SMTP-AUTH w Twoim programie pocztowym. Polega to tylko i wyłącznie na włączeniu odpowiedniej opcji. To bardzo proste. PAMIĘTAJ! Brak aktywacji SMTP-AUTH uniemożliwi Ci wysyłanie listów przez serwery Wirtualnej Polski (smtp.wp.pl). To bardzo ważne, by Twoja korespondencja była zabezpieczona OPTYMALNIE. Opis zasady działania autoryzacji SMTP SMTP-AUTH jest systemem autoryzacji listów wychodzących. Oznacza to, że każda próba wysłania listu (np. przez program Outlook) będzie wymagała wpisania loginu i hasła do konta pocztowego, z ktorego ta wiadomosc jest wysylana. Mechanizm ten zapobiegnie większosci prób ewentualnego podszywania się pod Twoją osobę."" co mam robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Lipiec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2006 Korzystam z evolution i mam pocztę na wp.Evolution wszystko odbiera i wysyła. W preferencjach swojego konta, zakładka wysyłanie zaznacz serwer wymaga uwierzytelnienia a poniżej wpisz swoją nazwę użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Lipiec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2006 mój problem jest w [/b]odbiorze poczty z serwerów pocztowych ;( konfiguracja odbioru dla wp.pl jest prawidłowa czyli: ///////// konfiguracja dla interii pop3.wp.pl //////////////////////// poczta.interia.pl nazwa użytkownika to co przed @ ///////////////// nazwa użytkownika to co przed @ bezpieczeństwo kiedy możliwe //////////// bezpieczeństwo kiedy możliwe hasło zapamiętaj hasło ///////////// hasło zapamiętaj hasło są prawidłowe a jednak wiadomości nie dochodzą z serwerów na kompa ;( dla wp: Unable to connect to POP server pop3.wp.pl. Error sending password: -ERR Skrzynka jest w u Dla interii wszystko oki bo mi działa !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Lipiec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2006 Jestem ci winien przeprosiny, aktualnie mam konto na interii końcówka poczta.fm. Przyzwyczajenie z WP. Na WP zlikwidowałem konto bo spod żadnego klienta nie mogłem się połączyć. skrzynka była w użyciu. Na interii tego nie mam, wszystko jest ok. Konfiguracja dla interii u mnie to www.poczta.fm dla smtp i pop. Ty powinieneś mieć www.pocta.interia czy coś w ten deseń. Sprawdź pomoc na interii. pop3.wp.pl poczta.interia.pl Na tym nie odbierzesz poczty ani z wp ani z interi.Zobacz www.poczta.interia.pl dla smtp i pop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Lipiec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2006 Cały czas ta poczta wp nie jest odbierana!!! nie mam tu opcji SMP-AUTH - zabezpieczenia 3DES wymagającego autoryzacji Jakieś pomysły ktoś może ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Lipiec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2006 Cały czas ta poczta wp nie jest odbierana!!! nie mam tu opcji SMP-AUTH - zabezpieczenia 3DES wymagającego autoryzacji Jakieś pomysły ktoś może ma? Cały czas ta poczta wp nie jest odbierana!!! nie mam tu opcji SMP-AUTH - zabezpieczenia 3DES wymagającego autoryzacji Jakieś pomysły ktoś może ma? No i nie będzie. Miałem to samo pod windą, Fedorą, slackiem FreeBSD na różnych klientach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przybysh Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 Jeśli chodzi o informacje że skrzynka jest w użyciu to miałem identyczny problem, ale po około 12 godzinach (nie wiem dlaczego tak??!!) skrzynka była gotowa do użycia i poczta działała bez problemów. Było to jednak na tyle irytujące że zrezygnowałem z Evolution. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi