uosiu Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 jaja sa z usunieciem GNOME, bo pol systemu wywali, poszukam w logach z irc, dam ci przepis jak to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 a ja lubie XFCE przy odpowiedniej konfiguracji wygląda identycznie jak gnome ale są jeszcze inne środowiska graficzne ((_oprucz_ → oprócz) ORT tych wymienionych powyżej) - icewm - enlightenment - blackbox (na nim oparty jest flux) i wiele wiele innych których nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 TWM do tego jeszcze niektorzy z maniakalnym zacieciem nie ruszaja sie z granic krolestwa init 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 To ja jako nowy powiem, że KDE jest nie tyle prostsze w obsłudze, ale ma większe możliwości dostosowania. I ma coś jak ShellWM dla pewnego systemu - dekoracje okien IceWM, czyli same bitmapki . Próbowałem żyć z GNOME na Mandrake'u wtedy, 10.1. Po instalacji GNOME amaroK ciął się na każdej mp3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 Po instalacji GNOME amaroK ciął się na każdej mp3. Używanie AmaroKa na Gnome jest imho bez sensu bo to jest program pod Qt, a programy pod Qt różnie działają pod Gnome'em. Odpowiedniki pod Gnome to Rythmbox i Banshee (ja używam tego drugiego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 ale GTK dziala w kde co swiadczy o niedorobieniu gnome'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 ale GTK dziala w kde co swiadczy o niedorobieniu gnome'a I wzajemnie . Vide kaffeine. Odpala sie niemilosiernie dlugo na gnomie Ale jednak sie odpala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 Używanie AmaroKa na Gnome jest imho bez sensu bo to jest program pod Qt, a programy pod Qt różnie działają pod Gnome'em. Odpowiedniki pod Gnome to Rythmbox i Banshee (ja używam tego drugiego). I wzajemnie . Vide kaffeine. Odpala się niemiłosiernie długo na gnomie Ale jednak się odpala mi sie zdaje czy siekiera, namotales troche? Wiec sam widziesz ze GNOME jest niedorobioe, bo programy w Qt, jak Amarok i Kaffeine sie mula u was, a ja z programami od gnome nie mam problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Lipiec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2006 Dlugo nie trzeba bylo czekac! Znow "swieta wojna"? Ja uzywam i KDE i GNOME i nie narzekam (czesciej jednak tego drugiego, KDE jest dla moich dzieci i zony ) Pozdro BTW - siekiera troche namotal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Lipiec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2006 no, dżihad sie swieci... chyba czas zmienic temat o dziwo nie widze wojen klasy dlaczego fluxbox jest lepszy od KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Lipiec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2006 BTW - siekiera troche namotal... A bo pózno juz bylo. Chodzilo mi o to, ze kaffeine plynnie chodzi pod gnomem, tylko czas uruchomienia ma dlugi Ale nie tnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Lipiec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2006 Windows ma jedną wielką zaletę - bez względu na architekturę nie trzeba programu kompilować ręcznie, w terminalu, bo jest skompilowany. U mnie jedynie kompilacja libtlen zadziałała :/. Wszystko, co inne instalowałem poprzez kompilację nie instalowało się. Jednak Linux ma jedną lepszą rzecz od Windowsa: repozytoria... yum install nazwa_pakietu to poezja . I rpm. Żadnego klikania dalej, dalej, dalej tylko rpm -ivh nazwa_rpm i wszystko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Lipiec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2006 A pytanko mam: Banshee dla FC5, RPM znajdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Lipiec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2006 A pytanko mam: Banshee dla FC5, RPM znajdę? yum install banshee ? jest w repo extras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Lipiec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2006 Mam go. A teraz pytanko: mam KDE i używam aRts do obsługi dźwięku. Banshee nie ma opcji dot. wyjścia dźwiękowego. Jest jakiś sposób, by używał aRts? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi