szp@k Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 wreszcie uruchomienie nowego kadu wymagało ponownej konfiguracji. Dobrze też jest przed reinstalacją wyeksportować na serwe kontakty - wydawało mi się, że kiedyś to robiłem, ale okazało isę, że na serwerze nic nie było. Na szczęście miałem je jeszcze gdzieś indziej. No i cieszę się, że są też moduły, głównie zależało mi na spellcheckerze, szkoda, że nie ma kadu-mail. Ostatnio na stronie kadu nie było już rpm'ów z modułami do kadu 0.4.3 dla FC5. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 Ekhm.. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=10945 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 No właśnie, uprzejmie proszę, żeby wszystkie opinie odnośnie Kadu znajdowały się w wydzielonym przeze mnie topicu. A co do modułu mail - jest z nim podobny problem jak ze spy'em - nie kompiluje się z nowymi snapshotami. Jeśli autor to naprawi to na pewno już wkrótce się pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 Ale dużo zależności. 70 MB trzeba dociągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 Hmm... no prawdę mówiąc nie wydawało mi się, żeby się tyle zależności miało potworzyć. No ale to już zależy od konfiguracji. A może mógłbyś podać jakie pakiety musiałeś dociągnąć? Może się okaże, że czegoś się będzie dało pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 To znaczy yum dociagnal kde-base, nawet amaroka, ale ja mam tylko Gnoma. To byly pakiety z KDE potrzebne dla kadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 No to nie musiałeś wgrywać wszystkich wtyczek to spowodowane było przez moduły amarok i dcopexport, ktore na GNOME są Ci zupełnie niepotrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 Po wydaniu polecenia yum --exclude=*-devel* install kadu* poszlo jak bajka - 23 pakiety / 3.6MB. Jedyne "ale" to wydaje mi sie, ze przy pierwszym uruchomieniu/konfiguracji zaznaczylem zeby kadu pobral liste kontaktow z serwera ale tego nie zrobil. Puscilem z palca i pobral bez problemu... Dzieki za kadu@extras Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 Jedyne "ale" to wydaje mi sie, ze przy pierwszym uruchomieniu/konfiguracji zaznaczylem zeby kadu pobral liste kontaktow z serwera ale tego nie zrobil. Puscilem z palca i pobral bez problemu... To już raczej uwaga do deweloperów, nie do mnie to jest wciąż pre-release, więc wciąż mogą się dziać jakieś cuda, ale ja już ze snapshotów korzystam co najmniej pół roku i nigdy problemów nie było. W związku z tym uznałem, że nie będzie żadnego 0.4.3 tylko 0.5.0. A jak donosi forum Kadu w wersji 0.6.0 będzie obsługa innych protokołów (jak np. Jabber ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szp@k Napisano Lipiec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 Ekhm.. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=10945 Przepraszam, szukałem podobnego postu, ale do offtopic nie zajrzałem. Skoro w sekcji Programy są posty dotyczące np. OpenOffice'a. to dlaczego nie mają tam być też dotyczace kadu, a zwłaszcza jego pakietów w fedora extras. Nie upieram się przy swoim, ale podejrzewam, że teraz już trudno będzie połączyć te wątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Lipiec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2006 To już od modów zależy co z tym zrobią... no faktycznie, może powinienem założyć w innym dziale temat :/ w takim razie teraz już definitywnie proponuję przeniesienie dyskusji na tamten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Lipiec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2006 klucznik juz zaklada klodke.... dodatkowo wszystko odnosnie pytan i zazalen w sprawie tej paczki powinno byc pisane TUTAJ I TYLKO TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi