Skocz do zawartości

Kadu 0.5.0 I Jego Moduły W Fedora Extras Od Dzisiaj!

szp@k

Rekomendowane odpowiedzi

wreszcie :D

uruchomienie nowego kadu wymagało ponownej konfiguracji.

Dobrze też jest przed reinstalacją wyeksportować na serwe kontakty - wydawało mi się, że kiedyś to robiłem, ale okazało isę, że na serwerze nic nie było. Na szczęście miałem je jeszcze gdzieś indziej.

No i cieszę się, że są też moduły, głównie zależało mi na spellcheckerze, szkoda, że nie ma kadu-mail. Ostatnio na stronie kadu nie było już rpm'ów z modułami do kadu 0.4.3 dla FC5.

Pozdrawiam

No właśnie, uprzejmie proszę, żeby wszystkie opinie odnośnie Kadu znajdowały się w wydzielonym przeze mnie topicu. A co do modułu mail - jest z nim podobny problem jak ze spy'em - nie kompiluje się z nowymi snapshotami. Jeśli autor to naprawi to na pewno już wkrótce się pojawi.

Hmm... no prawdę mówiąc nie wydawało mi się, żeby się tyle zależności miało potworzyć. No ale to już zależy od konfiguracji.

A może mógłbyś podać jakie pakiety musiałeś dociągnąć? Może się okaże, że czegoś się będzie dało pozbyć.

Po wydaniu polecenia

yum --exclude=*-devel* install kadu*

poszlo jak bajka - 23 pakiety / 3.6MB.

Jedyne "ale" to wydaje mi sie, ze przy pierwszym uruchomieniu/konfiguracji zaznaczylem zeby kadu pobral liste kontaktow z serwera ale tego nie zrobil. Puscilem z palca i pobral bez problemu...

Dzieki za kadu@extras :)

Pozdro

Jedyne "ale" to wydaje mi sie, ze przy pierwszym uruchomieniu/konfiguracji zaznaczylem zeby kadu pobral liste kontaktow z serwera ale tego nie zrobil. Puscilem z palca i pobral bez problemu...

To już raczej uwaga do deweloperów, nie do mnie :) to jest wciąż pre-release, więc wciąż mogą się dziać jakieś cuda, ale ja już ze snapshotów korzystam co najmniej pół roku i nigdy problemów nie było. W związku z tym uznałem, że nie będzie żadnego 0.4.3 tylko 0.5.0. A jak donosi forum Kadu w wersji 0.6.0 będzie obsługa innych protokołów (jak np. Jabber ;))

Przepraszam, szukałem podobnego postu, ale do offtopic nie zajrzałem. Skoro w sekcji Programy są posty dotyczące np. OpenOffice'a. to dlaczego nie mają tam być też dotyczace kadu, a zwłaszcza jego pakietów w fedora extras.

Nie upieram się przy swoim, ale podejrzewam, że teraz już trudno będzie połączyć te wątki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...