lone_wolf Napisano Lipiec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2006 Witam, mam następujący kłopot: postanowiłem na fedorze przetestować nagrywanie płyt dvd z linii poleceń. Utworzyłem obraz iso z mojego domowgo katalogu i postanowiłem go nagrać na płytę dvd. Teraz kolejno: Płyta dvd+rw do tego użyłem dvdrecord. Polecenie dvdrecord -v -tao speed=2 dev=ATA:1,0,0 kopia.iso nagrywa płytę bez zarzutu. Płyta dvd-rw , to powinien nagrać growisofs poleceniem growisofs -Z /dev/dvd=kopia.iso Tu mam to z głowy, pluje się o prawa dostępu ( root ma to samo), błąd IO i wszystko o czym można pomarzyć. Najgorsze jest to że sprawdzałem przed chwilą na porąbanym SLED i tu wypaliło wszystko od ręki..Co do samych praw dostępu na Fedorze dla wszystkiego co jest związane z nagrywaniem cd/dvd załatwiłem to następująco: groupadd nagrywarka chgrp nagrywarka /usr/bin/growisofs usermod -G tu-moje-grupy,nagrywarka lone_wolf więc prawa mam ok. Wie ktoś co tu może być grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi