Skocz do zawartości

Mplayer Fullscreen - Rozmiar Obrazu Bez Zmian

bisz

Rekomendowane odpowiedzi

nie jestem zadnym fanatykiem gentoo, nigdy nawet nie uzywalem tej dystr., a kompiluje ttylko to co z pewnych przyczyn kaszani sie z binarek, albo jest dostepne tylko w zrodlach. tak bylo z kadu, i tak bylo teraz poniewaz wczsniej mplayer z rpm nie dzialal z dziwnych powodow przez alse, po kompilacji ze zrodel problemu takiego nie bylo.

wracajac do tematu zrobilem tak :

mplayer -vo gl jakis_plik.avi

fajnie, ALE, wtedy napisy sa bardzo male :/ nawet najwieksza czcionka czyli arial 28 to ledwo widzę :// wczesniej wraz z zoomem powiekszala sie nieco sama czcionka stosownie do roznic rozmiarow ekranu i bylo akurat a teraz kiszka ;/

nie jestem zadnym fanatykiem gentoo, nigdy nawet nie uzywalem tej dystr., a kompiluje ttylko to co z pewnych przyczyn kaszani sie z binarek, albo jest dostepne tylko w zrodlach. tak bylo z kadu, i tak bylo teraz poniewaz wczsniej mplayer z rpm nie dzialal z dziwnych powodow przez alse, po kompilacji ze zrodel problemu takiego nie bylo.

Ciekawe, że tylko Ty masz takie problemy...

Ale panowie coś nie lubią budowania ze źródełek! :D Zauważyłem coś podobnego, jak kolega bisz - przy instalacji z binarki miałem sporo problemów. Po kompilacji - od razu działa jak marzenie! :D

Co do VO - polecam wyjście na SDL - chyba najbardziej stabilne. Dźwięk też. :)

Pozdrawiam!

• 3 months later...

panowie, mam podobny problem jak powyzej, jednakze nie kompilowalem sam tylko lecialem z yum install mplayer. jak dam wyjscie vo to program w ogole nie wstaje, jak dam x11 to leci ale sie nie powieksza na fullscreen a jak dam na opengl to sie powieksza ale komp nie daje rady z predkoscia.

Cos musi byc zle z oprogramowaniem, bo komp to AMD Athlon 3000+ a karta to Radeon X1600 512 Mb. Zainstalowałem niedawno sterowniki mesa.