bisz Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 naciskam f jak to bywa w mplayerze zeby byl pelny ekran, no i jest, ale filmik jest nadal maly i po srodku ekranu:/ budowalem ze zrodel dla informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 To ja mam pytanie: Po co budowałeś z source'ów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Preferencje/Video i się pobaw wtyczkami wyjścia. [edit] To ja mam pytanie: Po co budowałeś z source'ów?? Poczytaj jego posty. Chyba wszystko stara się kompilować. IMO dla niego lepsze by było Gentoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Poczytaj jego posty. Nie chce mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Ustaw sterownik XV zamiast X11 w mplayerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Sierpień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 nie jestem zadnym fanatykiem gentoo, nigdy nawet nie uzywalem tej dystr., a kompiluje ttylko to co z pewnych przyczyn kaszani sie z binarek, albo jest dostepne tylko w zrodlach. tak bylo z kadu, i tak bylo teraz poniewaz wczsniej mplayer z rpm nie dzialal z dziwnych powodow przez alse, po kompilacji ze zrodel problemu takiego nie bylo. wracajac do tematu zrobilem tak : mplayer -vo gl jakis_plik.avi fajnie, ALE, wtedy napisy sa bardzo male :/ nawet najwieksza czcionka czyli arial 28 to ledwo widzę :// wczesniej wraz z zoomem powiekszala sie nieco sama czcionka stosownie do roznic rozmiarow ekranu i bylo akurat a teraz kiszka ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 nie jestem zadnym fanatykiem gentoo, nigdy nawet nie uzywalem tej dystr., a kompiluje ttylko to co z pewnych przyczyn kaszani sie z binarek, albo jest dostepne tylko w zrodlach. tak bylo z kadu, i tak bylo teraz poniewaz wczsniej mplayer z rpm nie dzialal z dziwnych powodow przez alse, po kompilacji ze zrodel problemu takiego nie bylo. Ciekawe, że tylko Ty masz takie problemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 @bisz korzystasz może z XGL'a? Bo u mnie tego typu problemy pojawiły się po jego zainstalowaniu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Jesli urzywasz GUI to przejdz do katalogu ~/.mplayer i edytuj plik gui.conf; znajdz linie font_autoscale = "x" Gdzie "x" to rozmiar napisow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 U mnie font_autoscale = "3" A jak dalej male to 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Sierpień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 nie uŻywam gui. Rasp:nie wiem nawet co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Jest to graficzna nakladka na Mplayer. "X" podalem tak tylko dla przykladu. Widomo, ze jest tam wstawiona jakas wartosc domyslnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Ale panowie coś nie lubią budowania ze źródełek! Zauważyłem coś podobnego, jak kolega bisz - przy instalacji z binarki miałem sporo problemów. Po kompilacji - od razu działa jak marzenie! Co do VO - polecam wyjście na SDL - chyba najbardziej stabilne. Dźwięk też. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scaevola Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 panowie, mam podobny problem jak powyzej, jednakze nie kompilowalem sam tylko lecialem z yum install mplayer. jak dam wyjscie vo to program w ogole nie wstaje, jak dam x11 to leci ale sie nie powieksza na fullscreen a jak dam na opengl to sie powieksza ale komp nie daje rady z predkoscia. Cos musi byc zle z oprogramowaniem, bo komp to AMD Athlon 3000+ a karta to Radeon X1600 512 Mb. Zainstalowałem niedawno sterowniki mesa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Nie jestem za zamknietymi sterownikami, ale w tym przypadku mi pomogly. Takze mozesz sprobowac z kmod-fglrx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi