Livio™ Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Dlaczego właśnie? Zamiast tych krzyżyków jest zaokrąglony kwadracik z krzyżykiem na przykład. Nowa wersja jest zdecydowanie ładniejsza. Czy pakiet redhat_artwork mogę zaktualizować, by uzyskac owe dekoracje? A może skin dla IceWM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 @Livio: W Fedorze domyslnym srodowiskiem graficznym jest Gnome. To znaczy, ze to wlasnie Gnome jest graficznie i pod kazdym innym wzgledem dopieszczony i to na Gnome'a jest kladziony najwiekszy nacisk. KDE jest to w zasadzie dodatkiem. Taka jest - niestety, dla userów KDE - prawda. Jedyne co Ci pozostaje to zmienic sobie wyglad KDE na wlasna reke (albo przerzucic sie na Gnome'a ). Od tego wlasnie przeciez jest kde-look.org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 (...) i to na Gnome'a jest kładziony największy nacisk. KDE jest to w zasadzie dodatkiem. I właśnie z tego względu niektórzy związani z Fedorą KDE-owcy chcą uwolnienia go z Core i przeniesienia do Extras. Miejmy nadzieję, że, jeśli do tego dojdzie, spowoduje, że pakiety KDE pod Fedorę będą bardziej dopieszczane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 @Ecik_ : Dobre rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Wiem, ja je popieram Co prawda wiąże się z tym kilka problemów, ale w przyszłych wersjach Fedory ma być tak, że CD (lub DVD) będzie zawierac nie tylko pakiety z Core, ale i Extras. Dzięki temu dalej KDE będzie można spokojnie zainstalować z płyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Ja nie lubię GNOME. KDE ma dużo więcej aplikacji a jedna aplikacja ze środowiska na drugim działa... smai wiecie jak. GNOME teoretycznie pożera mniej pamięci i procka, ale przyznajcie, że Qt czybciej działa na starszych kompach... Szczególnie przy kilku aplikacjach. Mam okno konquerora, opery i kcontrola, ale jeszcze gg2. Ono chodzi najwolniej. /// /// /// /// /// /// /// /// Wracając do dekoracji (!) Mnie chodziło tylko o nowsze dekoracje Bluecurve... Bo te sa stare, a GNOME używa Clearlooksa Deepsky, który ja zmieniłem na Ubuntulooks-Bluecurve. Ładnie ten "usplash"/"bootpslash" wygląda teraz . Pasek postępu pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2006 Skin Bluecurve dla XMMS/BMP(x) posiada skórkę, której tytuł zawiera takie właśnie dekoracje okien. Może to komuś pomoże pomóc mi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Znaczy się naprawdę nie mogę mieć takich dekoracji okien, jak tu w KDE natywnie, lub dzięki IceWM, czy DeKoratorowi? Wiem, że mogę zastapić KWin używając Metacity, ale gdzie siedzi plik konfiguracyjny, albo jak go edytować. W /etc/gtk-2.0/ lub poziom niżej edytowałem plik gtkrc i zmieniałem styl widżetów GTK+. Teraz robię to z poziomu centrum sterowania KDE, dzięki GTK-Qt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi