death1988 Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 przeszukałem pół tego działu - 21/41 stron i nie znalazłem nic na temat mojego problemu. jestem początkujący w Linuksie i gdy zainstalowałem mplayer'a: yum install mplayer* i chce go uruchomic z konsoli: mplayer to otrzymuje taki komunikat: mplayer: error while loading shared libraries: /usr/lib/libavformat.so.50: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied czy ktoś potrafi mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 $ man mlpayer poza tym proponuje doinstalować kodeki, A tryb graficzny odpala sie poleceniem gmplayer.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 A może to kwestia SELinuksa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 A może to kwestia SELinuksa?? To na pewno kwestia SELinuxa Poszukaj na forum o SELinux... albo wrzuc w Szukaj 'libavformat.so.50', albo po prostu idz TU Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
death1988 Napisano Sierpień 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Dzięki wielkie pomogło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2006 mały offtop: deatch1988 - jeśli chcesz zainstalować yumem wszystkie paczki mplayera, to wpisz yum install mplayer\*, zamiast yum install mplayer* w większości przypadków zadziałają obie metody... ale jeśli chcesz poznać więcej szczegółów, to odsyłam do wiki i opisu yuma pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi