Fedajkin Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Sprawa wygląda tak, pod FC chcąc napisać coś z polskimi literami (napisać news na stronie czy też cokolwiek na forum), Firefox nie rozpoznaje mi prawego alta jako przycisku do pisania polskich znaków i robi wszystko inne a nie wstawia ogonków... co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Może kodowanie?? najpierw zrób update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Ale dla FF dawno nie było update'u. Jest już FF 1.5.0.6, a w repo ciągle 1.5.0.4. Opiekun paczki przysypia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 A co to ma do 1.5.0.6? Problem dotyczy poprzedniej wersji. To pewnie kodowanie. Ustaw i Wdoku i preferencjach dobre kodowanie (8859-2) a jak nie pomoże, to wywal konfigi z profilem FF i zrób nowy... Instalowałes może jakieś wtyki do liska może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 A po co wywalać jak można tylko zrobić nowy (tylko z inną nazwą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2006 W lisku nic nie grzebałem a problem jest od momętu zainstalowania systemu Kurde nie miałem czasu sprawdzić tego co popisaliście, ale dziś jak wrócę z pracy to zasiąde do rudej kity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2006 zkofowanie ustawione prawidowo, ale nadal reaguje na prawy alt jakbym naciska lewy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2006 Gnome czy KDE? Ja musiałem w Gnomie zmienić układ klawiatury na pl... Ale to chyba poważniejszy problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 włącz klawiaturę (centrum sterowania - regionalność i dostępność - układ klawiatury - i zaznacz - włącz układy klawiatury - wybierz polską - opcje przełączania - zaznacz pokaż wskaźnik - aby pokazywała się na pasku. ja piszę na FC5 i jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Wrzesień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2006 Jeśli to GNOME, to wejdz w Aplikacje → Preferencje → Klawiatura → Układy i tam dodaj polski układ klawiatury. Powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Wrzesień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2006 sprawa dosc prosta sie okazalo.. >> Srodowisko >> Preferencje >> klawiatura >> uklad > polska qwertz ...i po klopocie.. jak widac zreszta. P.S. Bez McGiwera rady bym nie dal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Wrzesień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2006 Ale qwertz? Trochę nietypowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Wrzesień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 może i nietypowe ale najważniejsze że działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 Jak to nietypowe? To przeciez bardzo typowy, zeby nie powiedziec - standardowy niemiecki uklad klawiatury... Czyzbys mial lapcia z importu z za zachodniej granicy? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Wrzesień 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 To jest komputer stacjonarny... skąd przyszło Ci do głowy, że mam laptopa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi