Adam Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 Czym można bezboleśnie przekonwertować pliki z rozszerzeniem .flac na wave, w celu wypalenia płyty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 Może jest coś graficznego, ale zawsze można to zrobić programem flac ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Napisano Sierpień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 Dzięki , no cóż będziemy się męczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 Aha, teoretycznie to k3b powinno samo przekonwertować podczas tworzenia płyty audio - tak na szybko próbowałem, ale jakoś nie wyszło Może trzeba coś jeszcze pogrzebać w ustawieniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Napisano Sierpień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 Heh , właśnie ale jak ? Też próbowałem i liczyłem na k3b , niestety chce nagrywać jak leci . Oczywiście mam k3b z dystrybucji. W przypadku mp3 podobno konwertowac potrafi, ale musi być ręcznie kompilowany . Czyżby i w przypadku .flac zaważyły jakieś chore lincencje :shock: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 W przypadku mp3 podobno konwertowac potrafi, ale musi być ręcznie kompilowany . Na rpm.livna.org znalazłem yumem pakiet k3b-mp3, więc obędzie się chyba bez rekompilacja. Czyżby i w przypadku .flac zaważyły jakieś chore lincencje :shock: ? Nie, to jest darmowy, otwarty kodek wolny od patentów → http://flac.sourceforge.net/ Jak teraz testowałem, to niby przekonwertowało flaca i ogg, ale nagrana płyta była bez dźwięku Gdy dałem "Tylko stwórz obraz" to ładnie rozkodowało do wava... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Napisano Sierpień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2004 Jak teraz testowałem, to niby przekonwertowało flaca i ogg, ale nagrana płyta była bez dźwięku Gdy dałem "Tylko stwórz obraz" to ładnie rozkodowało do wava... Konwersja przez "przciągnij i puść" też działa bezproblemowo, ale płyta którą nagrałem w ten sposób nie działa w napędzie CD i nagrywarce - wyskakują komunikaty o błedach przy próbach odczytu , ale włożona do stacjonarnego CD pomyka jak burza , więc może i Twoja też będzie grała ? Natomiast ta sama zawartość płyty nagrana sposobem podanym przez Ciebie, czyli z wczesniej utworzonego obrazu jest oczywiście odtwarzana prawidłowo we wszystkich napędach . k3b jest niesamowity :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi