mobo Napisano Sierpień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2006 W configure mam błąd, checking for BASE_DEPENDENCIES... Requested 'glib-2.0 >= 2.12.0' but version of GLib is 2.6.6 configure: error: Package requirements (glib-2.0 >= 2.12.0 atk >= 1.9.0 pango >= 1.12.0 cairo >= 1.2.0) were not met. Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you installed software in a non-standard prefix. Alternatively you may set the BASE_DEPENDENCIES_CFLAGS and BASE_DEPENDENCIES_LIBS environment variables to avoid the need to call pkg-config. See the pkg-config man page for more details. a glib w wersji 2.6.6 mam więc co jest nie tak ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 >= 2.12.0 12 jest chyba większe od 6. Musisz zaktualizować glib. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Sierpień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 Zainstalowałem gliba w wymaganej wersji i dalej mam identyczny komunikat. Pmóżcie mi rozwiązać ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 Pmóżcie mi rozwiązać ten problem. A masz paczkę glib-devel w tej samej wersji co glib? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Sierpień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 Ja to instalowałem ze źródel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Sierpień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 Przeciez napisal o co mu chodzilo... Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you installed software in a non-standard prefix. Ustaw dobrze PKG_CONFIG_PATH, prawdopodobnie masz to wszystko w /usr/local/.... <zgaduje> Jak jedziesz ze zrodel, to podstawa jest czytanie i jeszcze raz czytanie komunikatow , ze nie wspomne o plikach README, INSTALL i tym podobnych wystepujacych wraz ze zrodlami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobo Napisano Sierpień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2006 Czy móglbys to kurcze rozswietlic???? Bo nie czaje za bardzo. Mam rózne pliki config w /usr/local/lib/pkgconfig i co dalej ?? Gdzie ta zmiennna jest ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi