Skocz do zawartości

Flash Dla Fc5 64bit

mozgu

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie można i powinno działać. Opera.i386 działa na pewno :)

Próbowałem z rpm jak i z kompilacja ze strony firefoxa, niestety brak bibiotek. Jeśli ktos ma informacje na temat jak skutecznie wyeliminowac niedogodnosc braku flasha prosze o info.

Ale 32bit flash 7 chodzi dobrze na 64bit :)

OK, to pytanie precyzujace czy na systemie który w calosci x86_64 mozna zainstalowac firefoksa i386 i czy taka kombinacja bedzie dzialalo poprawnie?

Flash 7.0 chodzi na systemie 64-bitowym, o ile posiadasz sprzet wykonujacy zarówno 64- jak i 32-bitowe rozkazy. Na rynku procesory wylacznie 64-bitowe sa rzadkoscia.

maly offtopic, ale bez sensu zakladac nowy watek:

duzo trace majac 64 bitowego turiona, ale chodzacego pod 32 bitowa fedorka?

dodam, ze wlasnie uzywam min. operki ;)

Tracisz sporo, tym wiecej, im lepszy masz sprzet poza procesorem. Tez mam Turiona. Dla FC4 czasowa róznica w uruchamianiu na 64- i 32-bitowym systemie wynosila 20% na korzysc bitów. Opera, której uzywasz pewnie i tak jest 32-bitowa, wiec tu róznicy nie odczujesz. Czytalem cos o Operze 64-bit, ale nic szczególowo o niej nie wiem.

Flash 7.0 chodzi na systemie 64-bitowym, o ile posiadasz sprzęt wykonujący zarówno 64- jak i 32-bitowe rozkazy. Na rynku procesory wyłącznie 64-bitowe są rzadkością.

Sprawa wyglada tak że flash może i chodzi sam sobie, ale z 64 kompilacja firefoxa się zgrać nie potrafi. Próbowałem zainstalować firefoxa 32 z dystrybucyjnego (_rpm'a_ → RPM-a) ORT niestety wywala sporo błędów (brak bibliotek) z wersja firefoxa ściągnięta z firefox.pl jest podobnie, nie rusza :(

Sprawa wyglada tak że flash może i chodzi sam sobie, ale z 64 kompilacja firefoxa się zgrać nie potrafi.

Masz rację, napisano to już wcześniej, więc nie powielałem.

Próbowałem zainstalować firefoxa 32 z dystrybucyjnego (_rpm'a_ → RPM-a) ORT niestety wywala sporo błędów (brak bibliotek) z wersja firefoxa ściągnięta z firefox.pl jest podobnie, nie rusza :(

daj logi z instalacji. musisz zainstalowac 32bit biblioteki?

Instalacja 32-bitowego "eF-iksa" na 64-bitowym systemie mija się z powołaniem. Temat przetestowałem na własnej skórze. Trzebaby jakieś 300MB doinstalować bibliotek, więc temat sprowadziłby się do posiadania 32-bitowego systemu.

Ja osobiście czasem pracuję po prostu na gotowych binarkach z polskiej strony fx.

To doinstaluj 'jakieś' biblioteki.

Zainstalowałem póki co 32 bitowa Fredrę, ale z tym do instalowaniem to nie taka prosta sprawa bo firefox z binarki szuka bibliotek w lokalizacjach dla 32 bitowej wersji zastanawiam się czy instalowanie tych samych bibliotek w wersji 32 i 64 bitowej nie spowoduje jakis błedów, dla tego zrezygnowałem. Poczekam az pojawi się flash dla 64 bitowych maszyn a na razie muszę pogodzić sie z tym że nie będę wykorzystywał w pełni możliwości sprzętu :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...