ecik__ Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 OK, to pytanie precyzujące czy na systemie który w całosci x86_64 mozna zainstalować firefoksa i386 i czy taka kombinacja bedzie działało poprawnie? Prawdopodobnie można i powinno działać. Opera.i386 działa na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARY Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Prawdopodobnie można i powinno działać. Opera.i386 działa na pewno Próbowałem z rpm jak i z kompilacja ze strony firefoxa, niestety brak bibiotek. Jeśli ktos ma informacje na temat jak skutecznie wyeliminowac niedogodnosc braku flasha prosze o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Ale 32bit flash 7 chodzi dobrze na 64bit OK, to pytanie precyzujace czy na systemie który w calosci x86_64 mozna zainstalowac firefoksa i386 i czy taka kombinacja bedzie dzialalo poprawnie? Flash 7.0 chodzi na systemie 64-bitowym, o ile posiadasz sprzet wykonujacy zarówno 64- jak i 32-bitowe rozkazy. Na rynku procesory wylacznie 64-bitowe sa rzadkoscia. maly offtopic, ale bez sensu zakladac nowy watek: duzo trace majac 64 bitowego turiona, ale chodzacego pod 32 bitowa fedorka? dodam, ze wlasnie uzywam min. operki Tracisz sporo, tym wiecej, im lepszy masz sprzet poza procesorem. Tez mam Turiona. Dla FC4 czasowa róznica w uruchamianiu na 64- i 32-bitowym systemie wynosila 20% na korzysc bitów. Opera, której uzywasz pewnie i tak jest 32-bitowa, wiec tu róznicy nie odczujesz. Czytalem cos o Operze 64-bit, ale nic szczególowo o niej nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARY Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Flash 7.0 chodzi na systemie 64-bitowym, o ile posiadasz sprzęt wykonujący zarówno 64- jak i 32-bitowe rozkazy. Na rynku procesory wyłącznie 64-bitowe są rzadkością. Sprawa wyglada tak że flash może i chodzi sam sobie, ale z 64 kompilacja firefoxa się zgrać nie potrafi. Próbowałem zainstalować firefoxa 32 z dystrybucyjnego (_rpm'a_ → RPM-a) ORT niestety wywala sporo błędów (brak bibliotek) z wersja firefoxa ściągnięta z firefox.pl jest podobnie, nie rusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 daj logi z instalacji. musisz zainstalowac 32bit biblioteki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Sprawa wyglada tak że flash może i chodzi sam sobie, ale z 64 kompilacja firefoxa się zgrać nie potrafi. Masz rację, napisano to już wcześniej, więc nie powielałem. Próbowałem zainstalować firefoxa 32 z dystrybucyjnego (_rpm'a_ → RPM-a) ORT niestety wywala sporo błędów (brak bibliotek) z wersja firefoxa ściągnięta z firefox.pl jest podobnie, nie rusza daj logi z instalacji. musisz zainstalowac 32bit biblioteki? Instalacja 32-bitowego "eF-iksa" na 64-bitowym systemie mija się z powołaniem. Temat przetestowałem na własnej skórze. Trzebaby jakieś 300MB doinstalować bibliotek, więc temat sprowadziłby się do posiadania 32-bitowego systemu. Ja osobiście czasem pracuję po prostu na gotowych binarkach z polskiej strony fx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARY Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 Ja osobiście czasem pracuję po prostu na gotowych binarkach z polskiej strony fx. No u mnie te binarki tez ruszyć nie chciały, równiez wołały o jakieś biblioteki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 To doinstaluj 'jakieś' biblioteki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARY Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 To doinstaluj 'jakieś' biblioteki. Zainstalowałem póki co 32 bitowa Fredrę, ale z tym do instalowaniem to nie taka prosta sprawa bo firefox z binarki szuka bibliotek w lokalizacjach dla 32 bitowej wersji zastanawiam się czy instalowanie tych samych bibliotek w wersji 32 i 64 bitowej nie spowoduje jakis błedów, dla tego zrezygnowałem. Poczekam az pojawi się flash dla 64 bitowych maszyn a na razie muszę pogodzić sie z tym że nie będę wykorzystywał w pełni możliwości sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi