pigmey Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Ostatnio zaktualizowałem jądro systemu i sterowniki Nvidii, jednak kiedy chcę uruchomić grę wyskakuje mi taki oto błąd: Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Video mode set failed: Couldn't find matching GLX visual czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Na pewno sterowniki nvidii się dobrze zainstalowały? Pokaż rpm -q kernel kmod-nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigmey Napisano Sierpień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Na pewno sterowniki nvidii się dobrze zainstalowały? Pokaż rpm -q kernel kmod-nvidia raczej tak, pliki do siebie pasują: kernel-2.6.17-1.2157_FC5 kernel-2.6.17-1.2174_FC5 kmod-nvidia-1.0.8762-2.2.6.17_1.2157_FC5 kmod-nvidia-1.0.8762-5.2.6.17_1.2174_FC5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 To może spróbuj z poziomu roota wydać polecenie: nvidia-config-display enable i zrestartuj środowisko graficzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Usun komentarz przed lub dodaj wpis "glx" w sekcji "Module" w xorg.conf, dodatkowo umiejsc komentarz przed "dri": Section "Module" . Load "glx" #Load "dri" . EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigmey Napisano Sierpień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 polecenie "nvidia-config-display" jakos niechce dzialac - pisze, ze (_niema_ → nie ma) ORT takiego polecenia. w linuksie stawiam pierwsze kroki wiec niejestem biegly w jego obsludze. czu moglbys napisac gdzie znajduje sie ten plik "xorg.conf"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 /etc/X11/xorg.conf A przelogowałeś się na roota przy pomocy su - (z kreską)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigmey Napisano Sierpień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 /etc/X11/xorg.conf A przelogowałeś się na roota przy pomocy su - (z kreską)? przelogowałem się na (_root'a_ → roota) ORT za pomocą zwykłego 'su' bez kreski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigmey Napisano Sierpień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 zrobiłem wszystko co miałem zrobić jednak dalej niechce działać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 To jeszcze poczytaj o init 3. Jak masz wybór systemu i jajek, naciskasz a i potem kasujesz rhgb i dopisujesz po spacji 3. Login: root, i spróbuj nvidia-config-display enable. Jak nie pójdzie, to jak masz mc to mc i edytujesz xorg.conf. Jak nie masz mc to yum install mc. Ps. Za dużo mc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi