Crow Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Witam, mam taki problemik, po aktualizacji systemu zniknęły podkatalogi urządzeń w katalogu media, czy ktoś może napisać dlaczego i co na to poradzić. :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Witam, mam taki problemik, po aktualizacji systemu zniknely podkatalogi urzadzen w katalogu media, czy ktos moze napisac dlaczego i co na to poradzic. :lammer:Domyslnie ten katalog jest pusty, dowiazania pojawiaja sie automatycznie po podlaczeniu urzadzenia. Proponuje poczytac o HAL - od jakiegos czasu przejal on zadania podmontowywania urzadzen tego typu (m.in. usuwajac stale podlinkowania i wpisy w fstab zwiazane np z napedami optycznymi...) A ze tak zapytam: oprocz tego ze zniknely to stanowi to jakis problem? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crow Napisano Sierpień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Domyslnie ten katalog jest pusty, dowiazania pojawiaja sie automatycznie po podlaczeniu urzadzenia. Proponuje poczytac o HAL - od jakiegos czasu przejal on zadania podmontowywania urzadzen tego typu (m.in. usuwajac stale podlinkowania i wpisy w fstab zwiazane np z napedami optycznymi...) A ze tak zapytam: oprocz tego ze zniknely to stanowi to jakis problem? Pozdro Hej, no w zasadzie to problem polega na tym, że jeżeli napęd zostaje podłączony automatycznie, to niestety np. korzystając z xmms-a nie mogę skorzystać z opcji odtwarzaj katalog, bo po wybraniu katalogu media, jest on pusty, mimo, że npęd jest zamontowany , więc to może nie jest wielki problem ale zawsze jakiś jest, bo wg mnie nie powinno tak być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Hej, no w zasadzie to problem polega na tym, że jeżeli napęd zostaje podłączony automatycznie, to niestety np. korzystając z xmms-a nie mogę skorzystać z opcji odtwarzaj katalog, bo po wybraniu katalogu media, jest on pusty, mimo, że npęd jest zamontowany , więc to może nie jest wielki problem ale zawsze jakiś jest, bo wg mnie nie powinno tak być. No to cos u Ciebie nie dziala IMHO. U mnie po podlaczeniu dysku USB czy wlozeniu jakiejkolwiek plyty w media pojawia sie katalog (co ciekawe o bardzo ladnej nazwie takiej jak etykieta plyty) i bez problemu moge z niego korzystac. Albo ja czegos nie rozumiem?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Crow z xmms sprwa wygląda trochę inaczej jeśli chodzi o płyty cd. Zrób jako root coś takiego mkdir /media/cdrecorder chmod 666 /media/cdrecorder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi