6taurus Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 Instalacja w/g Błażeja modem Speed Touch 330 Do punktu 12 wszystko ok. Konfiguracja internetu –aktualizuj Pokazuje się poniższy komunikat ..................................... Component: system-config-network Version: 1.3.26 Summary: TB40cc7661 ConfPAP.py:86:initvars:IndexError: list index out of range Traceback (most recent call last): File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/gui/maindialog.py", line 773, in on_activateButton_clicked File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/gui/maindialog.py", line 977, in on_deviceActivateButton_clicked File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/gui/maindialog.py", line 370, in save File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/gui/maindialog.py", line 390, in saveDevices File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/NCDeviceList.py", line 186, in save File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/NC_functions.py", line 297, in getPAPConf File "/usr/lib/python2.4/site-packages/rhpl/ConfPAP.py", line 33, in __init__ Conf.Conf.__init__(self, filename, '#', ' \t', ' \t') File "/usr/lib/python2.4/site-packages/rhpl/Conf.py", line 181, in __init__ self.read() File "/usr/lib/python2.4/site-packages/rhpl/ConfPAP.py", line 38, in read self.initvars() File "/usr/lib/python2.4/site-packages/rhpl/ConfPAP.py", line 86, in initvars self.vars[var[0]][var[1]] = var[2] IndexError: list index out of range Local variables in innermost frame: var: ['PEERDNS=yes'] self: <rhpl.ConfPAP.ConfPAP instance at 0xb79e4a8c> ………………………………………………………………………………………. ['PEERDNS=yes'] zmieniłwm ten parametr na nameserver 194.204.152.34 nameserver 217.98.63.164 przeładowanie systemu ......................................................................................................................................... przy starcie systemu (szczegóły) tryb grfaiczny ets/ppp/sysconfig/network-script ………..lain 1 xxxxxxxx .: command not found ets/ppp/sysconfig/network-script ………..lain2 xxxxxxxxx. : command not found ……………………………………………………………………………………………. włacznie przestrzeni [ok ] - na tym znaku zachęty kończy się dziłanie FC4 można się załamać –jestem uparty ale to nie jest system dla mas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 Było na forum użyj szukam. Sam maiłem ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smopi Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 Ja instalowalem wedlug tego opisu: LINK Nie wiem czy to jest to samo co "instalacja w/g Blazeja" ale u mnie trwalo to jakies 5 minut i Neostrada ruszyla od razu. Trudno mi sobie wyobrazic jeszcze prostrza metode... Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 Niestety jak nie pójdzie od razu, to nie wiem czemu format i nowa instalka fedory. Nieudane próby instalki speedtouch robia jakis syf w systemie i mimo poprawnej pózniejszej instalacji nie dziala modul... Radze na czysto zainstalowac FC5 (po formacie) i jeszcze raz powtórzyc instalacje speedtouch. Metoda z FC3 dziala jak burza w 5! Ps. jesli masz wszystkie pliki w porzadku (/lib/firmware/speedtouch*-bin sumy kontrolne graja, ale w FC4 powinny byc 4 pliki w tym katalogu i hasla tez w pap.. itp., sprawdz x2!), poczytaj jeszcze komentarze i dodaj prawidlowy /etc/resolv.conf dla Neo! Poczytaj o tym uwaznie, bo jest to dowiazanie i moze czyscic resolv.conf po restarcie! U mnie po wpisaniu nameserver dla Neo ruszylo! Poczytaj uwaznie komentarze. Tam e.b. nowak wyjasnia, jak na sztywno ustawic nameserver! Zwróc uwage na zmiany w pliku ifcfg-ppp0! To musi dzialac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6taurus Napisano Sierpień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 Speda cd ... przed usunieciem fedorki Speed Touch 330 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx firmware loaded .......................................... FC4 na na nowo zinstalowany (po formatce) Speed Touch 330 firmware nie załadowane :?: ........................................................ mam od nowa zładowac ???? i wykonac całą procedure w/g Błazeja .............................................................................. była tylko zmiana tryby instalacjii z pełnej na destop jezeli frimware instaluje sie do Speed Touch 330 ( sprzetowo ) tak ja rozumiem to powinien mi odczytac ze tam jest a jezeli do FC4 do systemu to rozumiem że powinienem przeprowdzic procedure od nowa sorki ale ja taka lama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 Firmware jest ladowane do modemu przez system przy kazdym starcie, a nie jednorazowo... Musisz powtorzyc cala procedure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Sierpień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 Proponuję: PEERDNS=no oraz do pliku /etc/resolv.conf: nameserver 194.204.152.34 nameserver 217.98.63.164 Pozdrawiam Błażej Nowak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi